Willem Greve in de prijzen van Mechelen's eerste 5* rubriek van de dag

Willem Greve in de prijzen van Mechelen's eerste 5* rubriek van de dag

Mechelen mag de Italiaanse nationale hymne alvast toevoegen aan de favorieten in hun playlist, want Emanuele Gaudiano is niet te stoppen op dit prachtige 5* concours. Zojuist veroverde de Italiaanse ruiter voor de tweede keer goud door de 1.40m proef te winnen met de 10-jarige Chacco-Blue zoon, Chaccobeto. Willem Greve zorgde voor het beste Nederlandse resultaat door zich te klasseren op de rug van Lagans Obos Quality (O.B.O.S Quality 004).

Meer dan de helft van het sterke deelnemersveld wist een foutloos resultaat neer te zetten in deze eerste 5* proef van de dag, maar enkel de Italiaan Emanuele Gaudiano slaagde er ook in dit in sneller dan 60 seconden te doen. In het zadel van Chaccobeto (Chacco-Blue) veroverde hij zo al voor een tweede maal goud deze week. De Zwitser Pius Schwizer had 60.67 seconden nodig om hetzelfde te doen op de rug van Ellie de Chasnay (l'Arc de Triomphe Bois Margot), wat hem het zilver opleverde. Voor eigen publiek sprong ook Thibeau Spits naar een medaille, door de 13-jarige BWP ruin Juragold Bormes (l'Arc de Triomphe Bois Margot) in 61.32 seconden naar brons te loodsen.

Net buiten het podium sprong Thomas Ryan voor Ierland op de BWP hengst Karmel van de Watering (Diamant de Semilly) naar de vierde plaats, op veertig honderdsten voorsprong van de Pool Przemyslaw Konopacki (van Helsing).

Voor ons land leverde Willem Greve het beste resultaat door zich met Lagans Obos Quality als twaalfde te klasseren in een foutloze tijd van 66.36 seconden.

Vind de volledige uitslag HIER.

Foto: © Houou Tomita for Equnews