Kampioenen Regio Noord-Brabant en Zuid-Holland ...

Kampioenen Regio Noord-Brabant en Zuid-Holland ...

De KNHS Regiokampioenschappen zijn in volle gang. Tijdens deze kampioenschappen, die door het hele land worden georganiseerd, strijden de diverse spring- en dressuurcombinaties voor een felbegeerd ticket voor de Hippiade 2022. Afgelopen weekend stonden er Regiokampioenschappen op het programma in de KNHS Regio’s Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland.

KNHS REGIO ZUID-HOLLAND

Op vrijdag en zaterdag vonden bij Manege De Prinsenstad in Delft het KNHS Zuid-Holland outdoor regiokampioenschap springen en het verenigingskampioenschap plaats. Er werden 14 regiokampioenen gehuldigd en 23 startbewijzen vergeven voor de Hippiade in augustus. Twee amazones wisten met hun pony’s twee regiotitels te bemachtigen, te weten Chloë Yacob en Guusje Gaasbeek. Daarnaast wonnen Soleil Bravenboer en Juno Plug na hun eerdere titel bij de dressuur nu ook hun kampioenschap in de discipline springen. Zowel het pony- als paardenteam van De Prins (Delft) plaatste zich bij het verenigingskampioenschap voor de landelijke finale.

"In onze regio is de strijd om de regiokampioenstitels nu gestreden en hebben we een prachtige afvaardiging naar de Hippiade", aldus Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Regio Zuid-Holland. "Ik wens alle afgevaardigden van onze regio een goede voorbereiding en heel veel succes in Ermelo volgende maand."

KNHS REGIO NOORD-BRABANT

Drie weekenden Brabantse regiokampioenschappen werden afgetrapt met het verenigingskampioenschap en de teamdressuur op het terrein van Green Valley Estate in Deurne op zondag 17 juli. Het viertal Kánonne by Höveler won met overtuiging de Kür op muziek, bij de afdelingsdressuur pony’s ging RSV Sint Antonius uit Riel er juist in een nek-aan-nekrace met de titel vandoor en ook bij de paarden was de zege van Rooyse Ruiters uit Sint-Oedenrode een close finish. De titel bij de teamwedstrijd kwam tot slot weer op dominante wijze in handen van RV Door Eenheid Sterk uit Rijsbergen. 

bron: KNHS.nl - F; © Facebook KNHS Regio Overijssel