Nieuwe stamceltherapie ter verbetering van de genezing peesblessures

Nieuwe stamceltherapie ter verbetering van de genezing peesblessures

Het vergt jaren van gedisciplineerd trainen en een vertrouwensrelatie tussen paard en ruiter voordat ze hun volledige potentieel als team bereiken. Daarom kan een pees- of ligamentblessure desastreus zijn voor paardeneigenaren, ruiters en trainers. Voor sportpaarden kan de diagnose vele maanden behandeling en revalidatie betekenen, met een onbekende uitkomst en mogelijk een langetermijnimpact op hun prestatievermogen.

Boehringer Ingelheim heeft nu in Europa goedkeuring verworven voor RenuTend™, het eerste goedgekeurde product ter verbetering van de genezing van pees- en tussenpeesblessures bij paarden. RenuTend™ wordt toegediend via intralesionale injectie en vormt een aanvulling op Boehringer Ingelheims andere paardenstamcelproduct Arti-Cell® FORTE, dat is toegestaan voor de behandeling van milde tot matige recidiverende kreupelheid als gevolg van niet-septische gewrichtsontsteking bij paarden.

“We vinden het fantastisch dat we RenuTend™ nu kunnen toevoegen aan ons assortiment van stamcelproducten voor paarden, zodat paardenartsen een nieuwe therapeutische optie hebben voor de behandeling van pees- en tussenpeesblessures. Dit product laat zien dat ons bedrijf serieus werk maakt van innovatie ter verbetering van de levens van paarden en de mensen die van ze houden”, aldus Liz Barrett, Head of Global Strategic Marketing, Equine bij Boehringer Ingelheim. “Dankzij RenuTend™ hoeft een peesblessure de dromen van veel ruiters, eigenaren en trainers niet meer in gevaar te brengen. Hun paard krijgt nu optimale mogelijkheden om weer te kunnen functioneren als voorheen met minder kans op nieuw letsel.1”

Pees- en ligamentblessures genezen niet altijd goed, omdat littekenweefsel vaak minder elastisch is dan gezond weefsel, en in 80 procent van de gevallen treedt nieuw letsel op.2 Voor veel paarden kan dit het einde van hun loopbaan betekenen. RenuTend™ is een gerichte stamcelbehandeling met bewezen werkzaamheid en herhaalbare resultaten. Het verbetert de kwaliteit van peesgenezing door parallelle uitlijning van het juiste type vezels te bevorderen, en het vermindert de vorming van littekenweefsel.

bron: Persbericht Boehringer Ingelheim