Jonna Schelstraete imponeert in Waregem

Jonna Schelstraete imponeert in Waregem
Gisteren hield de Britse Emma Hindle de concurrentie achter zich met Romy Del Sol . Het duo wist het begin en einde van de proef te imponeren. Met een totaal van 68,979% bleef de combinatie ruim één procent voor op de Franse Stephanie Brieussel met Amorak. De Franse zette een regelmatige proef neer in de Grand Prix Special met een prachtig uitgevoerde vliegende galop wissels.

Brieussel haar proef resulteerde in een totaal van 67,596%. Voor eigen publiek haalde David Engelen de derde plaats met Royal Rubinstein (67,191%).

Ook in de Grand Prix 16 - 25 weerklonk het Britse volkslied. Ellen McCarthy reed er naar de overwinning met Sir Lancelot M. Het duo nam een ruime voorsprong dankzij een regelmatige proef. Enkel bij de vliegende wissel om de pas ging het even fout. Met 66,026% bleef McCarthy net geen drie procent voor op Nico Nyssen met Sauvage (63,974%). De Canadese Tanya Strasser-Shostak vervolledigde het podium in het zadel van Renaissance Tyme.

In de CDI3* Intermediaire hield Jorinde Verwimp de concurrentie achter zich. Op eigen terrein nam Verwimp een ruime voorsprong op de Nederlandse Jonna Schelstraete. Op de rug van Kastar Hof ter Zeedycke d'12 ( Game Boy) bekoorde Verwimp vier van de vijf juryleden. Enkel bij het halthouden leek er even spanning. Verder presteerde het duo een prachtig, regelmatige proef resulterend in 72,353%.

Eén jurylid vond Jonna Schelstraete op Grand-Charmeur beter.  Jonna Schelstraete reed met de zevenjarige zoon van Apache een beter proef dan in de PSG en kreeg nu 70.441% met een eerste plaats bij de jury op C. De hoge punten werden in de drafappuyementen gehaald.

Marlies Van Baalen haalde de achtste plaats met Go Legend (67,059%) en bleef er voor op landgenoot Vincent Bol met Baltimore (67,029%).

Uitslag