Jeanine Nieuwenhuis grote favoriet Young Riders op NK Dressuur

Jeanine Nieuwenhuis grote favoriet Young Riders op NK Dressuur
Het NK Dressuur werd vanmorgen onder stralende weersomstandigheden afgetrapt door de Junioren die hun eerste onderdeel rijden vandaag.

Bij de Junioren ging de winst naar Bo Oudhof met Colt Sollenburg, samen reed deze combinatie naar een score van 69.243%, waarmee ze de rest van de concurrentie achter zich lieten. Zo ook Esmee Donkers die met haar Chaina voor nu op een tweede plaats staat met 68.378%. Voor Veronique van der Panne is er een derde plaats met Esprit met 67.973%.
Young Riders

Hier is het niemand minder dan thuis favoriete Jeanine Nieuwenhuis die met haar TC Athene ruimschoots aan de leiding gaat. Met een score van 74.237% blijft ze bijna 5% voor op de rest in deze rubriek. Zo reed Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda naar een score van 69.026%, gevolgd door Lotte Meulendijks die met haar MDH Parole naar een score reed van 68.079% en daarmee op de derde plaats eindigt. Vanaf 17.45 uur start de kür op muziek, waarna de nieuwe Nederlands kampioen Young Riders gehuldigd wordt.
Freestyle Junioren

Ook hier is het Bo Oudhof die deze titel op haar naam mag schrijven. Met haar Colt Sollenburg schreef ze een score achter haar naam van 73.000% en versloeg daarmee de favoriet van het veld Mercedes Verweij. Zij reed met haar Wiolita naar een tweede plaats in 69.300%, terwijl er voor Iris Houweling een derde plaats was met About Time in 68.825%.
WK Selectie Jonge Dressuurpaarden

Vanmorgen hebben zich in totaal 11 ruiters geplaatst voor de finale selectie die aanstaande zaterdag zal plaats vinden. Aan kop gaat de merrie Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux), gereden door Kim van der Velden. De KWPN-hengsten Governor (v. Totilas) onder Adelinde Cornelissen, Gunner KS (v. Belissimo M) met Dana van Lierop in het zadel en Guardian S (v. Moorland’s Bodyguard) met Kim Koolen volgden. De top tien bestond verder uit Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve, Great Lady Tc (v. Bretton Woods) onder Jeanine Nieuwenhuis, Glamour (v. Charmeur) met Demy Kurstjens, Grand Charmeur (v. Apache) met Jonna Schelstraete-van den Ham, Gregwaard (v. Florencio) met Marlou de Ruyter en ex aequo Pharmahorse Gigolo K (v. Chippendale) met Femke de Laat en Genie (v. Zhivago) onder Ainhoa Prada Ortiz.

Extra finalisten
Twee combinaties, bestaand uit de KWPN-hengsten Glamourdale (v. Lord Leatherdale) met Benjamin Maljaars in het zadel en Grand Galaxy Win (v. Apache) onder Severo Jurado Lopez, reden een foutief proefnummer. Op basis van hun hoge scores is besloten hen toch toe te voegen aan de finale zaterdag. Daarmee is een oplossing gecreëerd die geen van de tien eerst geplaatste ruiters benadeeld.

Dat houdt in dat dertien paarden zaterdagmorgen blanco van start gaan in de finale, waarin de FEI Final Test voor vijfjarige paarden wordt verreden. De zes paarden die als beste uit de bus komen verdienen daarmee een ticket voor het WK voor jonge dressuurpaarden op 28 tot en met 31 juli in Ermelo.