Dubbele podiumplaatsen voor Albert Zoer in Zuidwolde

Dubbele podiumplaatsen voor Albert Zoer in Zuidwolde
Naast de grote wedstrijden dit weekend in Knokke en in Aken zullen de ogen ook lokaal gericht zijn op het CSI van sportcentrum de Wolden in Zuidwolde. Ook hier zullen er een aantal topruiters aan de start verschijnen.

Vanmorgen werd het spits afgebeten door een 6-jarigen rubriek in een 2-fasen parcours. Hier bleef de volledige top vijf in Nederlandse handen met de snelste tijd en een dubbel foutloos parcours was het hier Bert-Jan Zuidema die naar de winst wist te rijden met zijn Fleurabella V (v. Diarado) in een tijd van 28.37 seconden. Een mooie tweede plaats was er voor Samantha Bos, die haar KWPN-er Frederiek (v. Carthino Z) in een tijd van 28.97 seconden foutloos over de finish stuurde. Voor Pim Mulder was er met zijn Fancy Roos VDL een derde plaats met een tijd van 29.09 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Dominique Greeve met haar First Boy BB op de vierde plaats, gevolgd door Jan Willen Ijbema die met Felisa Oh als vijfde eindigde. Het was in deze rubriek een zeer goede dag voor het KWPN-paard, deze namen de volledige top 12 in beslag.
Bronze Tour 2-fasen

Ook in de Bronze Tour op 1.20m werd een 2-fasen rubriek verreden. Hier ging de winst naar de FEI ruiter Ali Al Khorafi die met zijn Ungarin 4 over de finish snelde in een tijd van 32.08 seconden. Voor Renate Beuving was er een tweede plaats met haar Especiale, zij kwamen over de finish met een dubbel foutloze ronde in 32.36 seconden. De Mexicaan Ernesto Canseco die vorige week nog meedeed op het CSI van Geesteren plaatste zich op de derde plek met Charley VDL in 32.63 seconden.
Youngster Tour 7-jarigen

Het is Albert Zoer die we tot tweemaal toe terug vinden op het podium in deze rubriek. Zo pakte hij de tweede plaats met zijn Edorette (v. Clinton) in een 20 koppige barrage ronde met een tijd van 27.12 seconden. Maar ook met zijn Eyecatcher (v. Harley VDL) kwam hij succesvol rond en eindigde hij op de derde plaats met 27.75 seconden. Alleen de Canadees Christopher Surbey was hem te snel af, samen met zijn Chilli Pepper SM (v. Calido) reed hij in 26.31 seconden naar de overwinning. Voor Marielle van Geel-Schröder was er een vierde plaats, zij zadelde haar Enjoy en kwam foutloos over de finish in 28.24 seconden.