Iris Houweling tweede achter Duitse Rothenberger

Iris Houweling tweede achter Duitse Rothenberger
Met klassements aanvoerder Semmieke Rothenberger wint Duitsland net de landenwedstrijd voor Junioren in het Franse Saumur. Ā Nederland werd tweede, mede dankzij Ā de fraaie resulaten van Iris Houweling en Febe van Zwambagt die in de top vijf eindigen.

Rothenberger Ā stond op eenzame hoogte met zijn Dissertation (v. Don Crusador), de Duitse amazone scoorde met de Don Crusador nakomeling Ā 75,15% en stond daarmee stevig aan de leidng. Iris Houweling en de About TimeĀ (v.Ā Tuschinski ) weten ook flink te scoren, maar komen metĀ 70,91% niet in de buurt van de Duitse overmacht.

De Duitse Rebecca Horstmann en Friend of Mine 2 (v. For Compliment) pakt uiteindelijk metĀ 70,78% de derde plaats. Dat is net ietsje hoger als Febe van Zwambagt die in het zadel bijĀ FS Las Vegas (v. Lord Loxley) een sterke proef van 70.54% rijdt. Daarmee finisht Van Zwambagt ex aequo Ā op de vierde plaats met Ā Luca Michels die met Ā Rendezvous 91 (v. Riccione) uit Duitsland.

Veronique van der Panne stuurdeĀ Hexagonā€™s Feno (v. Rubiquil) naar plaats elf, terwijl Myrthe Wedda en Diamond Geezer (v. Diamond Hit) vijftiende werden.

Bekijk hier alle resulaten.