Derde plaats voor Siebe Kramer op Belgische bodem

Derde plaats voor Siebe Kramer op Belgische bodem
Na een moeilijk begin lijkt de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen nu toch op volle toeren te draaien. Op de Garden Arena, de zandpiste, werd zojuist een 1m30-proef afgewerkt binnen de 1 stercompetitie. Daarin was de Belg Geoffrey Cobbaut de beste. Met de veertienjarige Vanoverbeek (v. Couleur Rubin) zette hij de snelste tijd van 51:38 seconden neer. Jan Claeys nam met Blackmail Jb (v. Berlin) de tweede plaats voor zijn rekening in een tijd van 52:27 seconden. Beste Nederlander in deze proef werd Siebe Kramer. Hij zette met de negenjarige merrie Hickstead van Overis (v. Darco) een tijd van 53:47 seconden neer, wat hen een derde plaats opleverde.

Op de Derby Arena, de grote graspiste, werd eveneens een 1m30-proef verreden, maar dan wel op 2 sterniveau. Daarin was Geoffrey Cobbaut alweer de beste. Met de vijftienjarige hengst Bastion van Koekshof (v. Utrillo van de Heffinck) zette hij een tijd van 62:93 seconden neer, goed voor de eerste plaats. Joris Vergauwen ging met Foxy Lady (v. Burggraaf) door de finish in 63:21 seconden, en werd zo tweede. Glenn Praet reed Esmeranda d'Or (v. Winsconsin van de Cruyenvelden) naar een derde plaats. 

Ook in deze proef zagen we Siebe Kramer terug. Hij wist zich met de negenjarige merrie Zizi Donaldson (v. Quidam de Revel) op de achtste plaats te klasseren.

Op de Derby Arena begon de dag met een 1m35-proef. Ook die werd gewonnen door Geoffrey Cobbaut. Dit keer zette hij met ID (v. Diamant de Semilly) de snelste tijd van 55:78 seconden neer. Thomas De Wit en Daiquiri van de Moortelshoeve (v. Quasimodo vd Molendreef) sprongen naar een tweede plaats in 56:05 seconden. De Ierse amazone Lucinda Roch behaalde met Wce Falco (v. Cruising) een derde plaats.

Voor landgenote Caroline Poels en In Style D.V. (v. Numero Uno) was er nog een tiende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.