Hengstencompetitie Ermelo: score van 90 punten voor GLOCK's Taminiau

Hengstencompetitie Ermelo: score van 90 punten voor GLOCK's Taminiau

In Ermelo wisten drie hengsten het dinsdag tegen elkaar op te nemen in klasse Z/ZZ-L. Dat waren Jamerson RS2 (v. Blue Hors Zack), Jheronimus (v. Dream Boy) en GLOCK's Taminiau (v. GLOCK's Toto Jr.). De beste score van deze rubriek ging naar GLOCK's Taminiau. De eer was aan juryleden Joyce van Rooijen-Heuitink en Bart Bax om de scores uit te delen. 

Marieke van der Putten mocht in het zadel van Jameson RS2 (uit Atilinda elite, pref, IBOP-(DR), D-OC van Blue Hors Zack) als eerste van start gaan. Deze hengst werd gefokt door stal 104 bv uit Wijdewormer. Omdat de hengst enige spanning toonde in de arena moest hij het voor stap met een 6,5 doen. Zodra hij begin te draven maakte deze hengst zijn stap meteen goed. Hij scoorde namelijk een mooie 10 voor draf. "Het is lichtvoetig en begop. Hij schaart groot in de zijgangen en heeft veel souplesse", legt jurylid Joyce uit. Ook voor de galop wist Jamerson RS2 een mooie score te behalen van 9 punten. "De galop heeft veel afdruk en is bergop. Hij heeft veel balans in de contragalop en pirouettes", aldus de jury. Voor harmonie mocht deze hengst een 8 noteren. De totaalindruk was volgens de jury expressief en met veel zelfhouding. Dat leverde een score van 8 punten op. Dit breng de eindscore van 85 punten. 

Jheronimus 

De Dream Boy-zoon Jheronimus (uit A. Bertje ster pref prest PROK van Jazz) blonk uitdrukkelijk goed uit in de stap waarvoor hij een 8,5 haalde. "Hij dekt de bodem in de uitgestrekte stap en bleef ondanks wat spanning goed zuiver stappen", vertelt jurylid Joyce. Voor draf scoor deze hengst een 8. De galop die volgens de jury correct was maar toch iets meer bergop mocht zijn, resulteerde in een score van 7,5. Voor harmonie nemen ze een score van 8 punten mee naar huis. "Het is een paard dat expressie heeft en ook zeker heel bereid is om te werken, maar kan nog wat winnen aan zelfhouding"; legt Kirsten Brouwer uit. De hengst mocht naar huis gaan met een totale score van 80 punten. 

GLOCK's Taminiau 

De hoogvlieger van de klasse Z/ZZ-L was GLOCK's Taminiau. Hans Peter Minderhoud stelde de zwarte en imposante hengst GLOCK's Toto Jr.-nakomeling GLOCK's Taminiau (uit Vitamin C. elite pref prest PROK van Sandro Hit) voor J.W. Holtland uit IJsselmuiden is de fokker en de hengst staat geregistreerd bij GLOCK HPC NL BV uit Oosterbeek. De stap leverde de hengst een score van 9 punten op. "Hij stapt met veel afdruk en ruimte en laat een krachtige verzamelde stap zien", aldus Joyce. De draf was volgens de jury met veel cadans en afdruk. De verruiming mocht iets actiever blijven in het achterbeen wat resulteerde in een 9. In de galop toonde volgens Joyce deze hengst wel veel balans en power. Daarom kreeg hij een 9,5 voor zijn galop. Harmonie wordt beloond met een 8,5. De totaalindruk was goed voor een 9. Dit brengt de zwarte hengst op een totaalscore van 90 punten. 

Bron: KWPN