Maribel Alonso neemt het roer over als nieuwe voorzitter FEI Dressage Committee

Maribel Alonso neemt het roer over als nieuwe voorzitter FEI Dressage Committee

Op de Algemene Vergadering van de FEI die vandaag zijn slotdag kent, is het Mexicaan Maribel Alonso de Quinzanos gekozen als de nieuwe voorzitter van het FEI Dressage Committee. Hij nam het op tegen Martin Richenhagen en Ulf Helgstrand. Hij zal zijn nieuwe functie voor de komende vier jaar mogen invullen. Hij neemt zo de fakkel over van Frank Kemperman. 

Maribel Alonso de Quinzanos kreeg 69 stemmen in zijn voordeel van de 102 nationale federaties. Richenhagen, voorzitter van AGCO Corporation, een Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines en voormalig jurylid, moest het doen met 24 stemmen. Ulg Helgstrand, die al voorzitter is van de Deense Hippische Federatie en plaatsvervangend voorzitter van de Europese Paardensportfederatie, kreeg zes stemmen van de federaties. 

Maribel Alonso is geen onbekende voor de meesten. Ze is reeds een FEI vijfsterren jurylid en maakte bovendien al enkele jaren deel uit van het FEI Dressage Committee. Ook was ze al vice-voorzitter van een regionale FEI-groep. 

"Dit toont aan dat we een democratisch proces hebben gevold", aldus FEI president Ingmar de Vos na de bekendmaking van de stemming. 

Bron: Eurodressage