Edward Gal en Glock’s Zonik door reglementen niet in Nations Cup-team

Edward Gal en Glock’s Zonik door reglementen niet in Nations Cup-team

Bondscoach Rien van der Schaft maakte gisteren zijn team voor de Nations Cup in Rotterdam bekend. Daarin is Edward Gal opgenomen met Glock’s Voice (v. De Niro) en niet met Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack), waarmee de ruiter sinds het debuut in de Grand Prix alle drie zijn starts won met scores boven de 75 procent.

Door het toepassen van de reglementen moet Gal nu zijn winnaar, Zonik op stal houden in Rotterdam. Er geldt immers dat voor deelname aan de Nations Cup er op twee internationale wedstrijden minimaal boven de 64 procent dient gescoord te zijn.


Edward Gal reed Zonik bij zijn Grand Prix-debuut op de Subtopwedstrijd eind april in Kootwijk naar de indrukwekkende score van 76,05%. Op CDI Roosendaal liep de hengst naar de winnende scores van 75,78% in de Grand Prix en 76,333% in de kür. Echter op internationaal niveau is de regel nog niet voldaan.


Over deelname aan het EK laat de bondscoach zich nog niet uit. “Dat is nu nog vroeg. Na het NK half juli weten we meer. Glock’s Zonik is nog een jong paard, dus ik doe alles in overleg met Edward.”