Britt Ter Harmsel houdt Nederlandse eer hoog in Wierden

Britt Ter Harmsel houdt Nederlandse eer hoog in Wierden
De Nederlandse jeugd blijft zich sterk houden tijdens het Dutch Youngster Festival in Wierden. Zojuist haalden de eerste pony-ruiters de eerste prijzen binnen in de 1.25m internationale rubriek.

Bij de pony-ruiters kleurde de winst Brits dankzij Olivier Fletcher en Matchano (v. Matchello). Ierland's Tom Wachman volgde op de tweede plaats met onder het zadel Blessington Grange Mist. Nederland's Britt ter Harmsel vervolledigde het podium.

Samen met de Kantje's Ronaldo-zoon, Gieltje sprong ze naar de derde plaats in 64,41 seconden. Haar landgenoten Mart Ijland en Fleur Holleman haalden eveneens de top tien. Ijland sprong naar de zevende plaats met Fantasia (v. For Kids Only) terwijl Holleman met Dante (v. Twinkling Starr-Aristo) de negende stek bezette.

Jerome Schmidt zorgde dan weer voor een Belgische winst e in de 1.25m Small Tour voor Childeren. De jeugdige springruiter haalde de winst in huis met zijn sBs-merrie, Etoille. Na een foutloze omloop in 60,72 seconden bleef hij maar liefst bijna vijf seconden voor op Lucas Arvidsson met de Argentinus-zoon, Aquador.

Spanje's Rocio Martinez Monfort volgde op de derde plaats met Cleopatra (v. Nagano).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN