Edward Gal en Glock's Total U.S. maken winnende rentree, bondscoach: "Hier word ik blij van"

Edward Gal en Glock's Total U.S. maken winnende rentree, bondscoach: "Hier word ik blij van"

De komst van Edward Gal zorgde voor een geweldige sfeer op Hippisch Centrum Exloo. Tijdens zijn proef kon je een speld horen vallen en keken de bezoekers ademloos naar de verrichtingen van Glock’s Total US. Op de tweede plaats eindigde Marlies van Baalen met Habibi DVB met een score van 73.478% en Helen Langehanenberg met Facilone FRH maakt het podium compleet.

Aan talent geen gebrek bij de prachtige zwarte hengst, die bij meer wedstrijdroutine de komende weken en maanden wel eens heel hoog kan gaan scoren. In Exloo wezen drie van de vijf internationale juryleden Gal als winnaar aan, twee plaatsten hem als tweede. 

Op de rentree van Gal was lang op gewacht. Hoewel de twaalfvoudig Nederlands kampioen en voormalig wereldkampioen op de Olympische longlist van bondscoach Patrick van der Meer is opgenomen was nog niet duidelijk wanneer Gal zijn ‘road to Paris’ zou beginnen. Die begon vrijdagmiddag in Exloo. Het begin is goed en zal verder gaan via het NK Dressuur eind deze maand in Ermelo en daarna wellicht via het CHIO Rotterdam. 

Marlies van Baalen en Habibi DVB, de regerend Nederlands kampioenen, reden in Exloo hun eerste internationale wedstrijd van dit buitenseizoen en begonnen uitstekend met de tweede plaats achter Gal. De score van de amazone uit Brakel en haar twaalfjarige vos kwam uit op 73.478 procent. 

Hans Peter Minderhoud stuurde in februari van dit jaar zijn succespaard GLOCK´s Dream Boy met sportief pensioen. In de eerder door Edwars Gal gereden GLOCK´s Toto jr. stond direct een opvolger klaar voor Minderhoud. Met de dertienjarige hengst debuteerde Minderhoud vorige maand in Tolbert. Bij hun tweede wedstrijd in Exloo werden ze vierde met een score van 72.609 procent. Dat was gelijk aan die van de als derde geplaatste Duitse Helen Langehanenberg. 


Bondscoach Patrick van der Meer: "Hier word ik blij van!"


Bondscoach Patrick van der Meer: “Hier word ik blij van. Ik heb in de proef van Edward Gal en GLOCK’s Total U.S. zoveel mooie dingen gezien. De routine ontbreekt er nog een beetje aan, maar wat ze nu lieten zien was echt al super. Marlies van Baalen reed heel sterk en Hans Peter heeft in een paar weken met Toto jr. ook al goede stappen gezet. Dat belooft veel voor het NK.” 


Uitslag RTV Drenthe & Koudenburg Grand Prix:

1) Edward Gal – Glock’s Total US – 74.783%
2) Marlies van Baalen – Habibi DVB – 73.478%
3) Helen Langehanenberg – Facilone FRH – 72.609%

Danielle Heijkoop scoort 70.245% in Exloo

Ook in de Prix St. Georges scoort Danielle Heijkoop de hoogste score met Mac Toto USB. Op plaats twee eindigt Adelinde Cornelissen met Luqiedo met een score van 69.559% voor nummer drie Diederik van Silfhout met de KWPN-hengst Las Vegas.

Uitslag Prix St. Georges:

1) Danielle Heijkoop – Mac Toto USB – 70.245%
2) Adelinde Cornelissen – Luqiedo – 69.559%
3) Diederik van Silfhout – Las Vegas – 69.265%

Mooie overwinning voor Ida Kirstine Bjørn

De Radio Continu & Primeval Prijs is overtuigend gewonnen door Ida Kirstine Bjørn met haar Hussmanns Jackson met een mooie score van 70.686%. Op de tweede plaats met 68.873% is Daphne van Peperstraten met Greenpoin’s Cupido geëindigd.

Uitslag Intermediaire II:

1) Ida Kirstine Bjørn – Hussmanns Jackson – 70.686%
2) Daphne van Peperstraten – Greenpoin’t Cupido – 68.873%



Bron: Persbericht / KNHS