Dressuurteams voor EK Jeugd bekendgemaakt

Dressuurteams voor EK Jeugd bekendgemaakt

Nederland gaat met vier sterke teams naar het Europees Kampioenschap Dressuur voor de jeugd van 23 tot en met 28 juli in San Giovanni in Marignano in Italië. Imke Schellekens-Bartels debuteert als bondscoach op het EK met het Children-team. Monique Peutz heeft de leiding over de Junioren, de Young Riders en de amazones in de U-25.

Children
Het is het derde EK waarin de Children deelnemen. In 2017 was dat in eigen land de eerste keer en wonnen de ze direct teamgoud. Lara van Nek rijdt haar derde EK, nu met de merrie Amazing Comeback, waarmee ze onlangs Nederlands kampioene werd. De top van het NK gaat mee naar Italië. Voor Happy Feet van Senna Evers is het zijn derde kampioenschap. In 2017 won de ruin al individueel goud. In internationale wedstrijden hebben de Children afgelopen weken goed gepresteerd. “In de laatste wedstrijden was het stuivertje wisselen om de kopplaatsen. Dat houdt ze scherp”, aldus bondscoach Imke Schellekens-Bartels.

Het Children team bestaat uit:
Lara van Nek (Wijdewormer) - Amazing Comeback (Fariska is haar reserve-paard)
Anniek van Dulst (Ermelo) - Isala’s Arielle
Senna Evers (Grootebroek) - Happy Feet
Maura Knipscheer (Bergen NH) - Amaretto
Amber Schelstraete (Gemonde) – Burberry (1e reserve)

Junioren

“Bij de Junioren heb ik een hele knappe groep met ruiters die aan elkaar gewaagd zijn. De sfeer in de groep is heel goed, ze steunen elkaar echt en komen bij elkaars proeven kijken. Dat zie je ook in de prestaties terug”, vertelde bondscoach Monique Peutzonlangs.

Het Junioren team bestaat uit:  
Marten Luiten (Winschoten) - Fynona
Sanne van de Pols (Abbenbroek) – Excellentie (Cuvanck PP is haar reserve-paard)
Annemijn Boogaard (Oudelande) - Fullspeed TC
Pem Verbeek (Waalre) - Fernando Torres
Chiel van Bedaf (Etten-Leur) – Floris (1e reserve)

Young Riders
Bij Young Riders heeft Peutz gekozen voor Nederlands kampioene Thalia Rockx die lid is van het KNHS Talenteam, voor Daphne van Peperstraten die afgelopen weekend in Exloo alle internationale proeven won, voor Kimberley Pap en voor regerend Europees kampioene Esmée Donkers, die al twee jaar op rij teamzilver won op het EK.

Het Young Riders Team bestaat uit:
Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) - Greenpoint’s Cupido
Esmée Donkers (Venhorst) - Chaina
Thalia Rockx (Roosendaal) - Verdi de la Fazenda
Kimberley Pap (Nunspeet) - Vloet Victory
Zoë Kuintjes (Aalsmeer) - Primeval Brittsion (1e reserve)

U-25
In het U-25 team dat naar San Giovanni afreist zitten drie amazones die lid zijn van het KNHS Talententeam: Jasmien de Koeyer, Jeanine Nieuwenhuis en Denise Nekeman. Het team wordt gecompleteerd door Carlijn Huberts. Denise Nekeman reed al succesvol Grand Prix dit jaar, maar ze is nog startgerechtigd op dit U25 kampioenschap en een welkome versterking in het team. Vorig jaar won het U-25 team op het EK in Exloo zilver.

Het U25 team bestaat uit:
Jasmien de Koeyer(Sint Jansteen) - Esperanza
Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - TC Athene
Carlijn Huberts (Beers NB) - Watoeshi
Denise Nekeman (Hasselt) - Boston STH
Lisanne Zoutendijk (Nispen) - Kostendrukkers Watteau (1e reserve)


Bron: KNHS