Dinja van Liere en Hermes rijden naar BRONS tijdens WK

Dinja van Liere en Hermes rijden naar BRONS tijdens WK

Na een uiterst spannend verlopen Grand Prix Special won Dinja van Liere het brons met Hermès. Op de slotlijn toverde Van Liere nog een geweldige passage-piaffe tour te voorschijn waardoor het eindtotaal op 79.407% bracht en het brons. Charlotte Fry won het goud op de KWPN-hengst Glamourdale. Het zilver ging naar de Deense favoriete Cathrine Dufour en de tienjarige Vamos Amigos.

Dinja van Liere en Hermés begonnen sterk aan hun proef.  Dinja wist zich te herpakken na een kramperige uitgestrekte draf en leidde hem keurig door de drafreprise heen. De piaffes waren weer zoals we die kennen van de hengst. Een enorm vakwerk van Dinja, de hengst bouwde meerdere malen wat spanning op maar ze reed hem er perfect doorheen. De series waren foutloos en ontspannen alsook de pirouettes. De laatste lijn was waanzinnig mooi, Hermés bleef er super aan trekken en wat hebben ze het knap gedaan! De proef leverde een score van 79,40%.

Charlotte Fry, de stalamazone van Van Olst Horses, reed de zwarte hengst Glamourdale kundig door de Special. De laatste lijn was weergaloos en ook het publiek ging uit zijn dak. Ze komt met haar score van 82,51% boven de thuisfavoriet Catherine Laudrup-Dufour. De Deense reed met Vamos Amigos (Vitalis) met 81,322% naar de zilveren medaille.

Uitslag