Diederik van Silfhout en Madeleine Witte-Vrees richting Lyon

Diederik van Silfhout en Madeleine Witte-Vrees richting Lyon
Deze week verschijnen Diederik van Silfhout en Madeleine Witte-Vrees aan de start van de wereldbekerwedstrijd in het Franse Lyon. Van Silfhout rekent daarbij op Four Seasons, Witte-Vrees neemt haar vertrouwde Cennin mee.

Van Silfhout maakte met Four Seasons onlangs een sprong op de wereldranglijst van 215 naar 54, onder meer dankzij het optreden van de combinatie tijdens het EK dressuur in Göteborg. De 13-jarige ruin wordt pas sinds mei van dit jaar internationaal in de Grand Prix gestart. In juli werd de combinatie al gepromoveerd naar het A-kader.

Witte-Vrees kende met Cennin een wisselend EK. In de Grand Prix was de score teleurstellend laag omdat de voshengst niet helemaal fit was. In de spécial waren ze goed voor de beste Nederlandse score en de negende plaats.

Naast de Nederlandse ruiters komen onder meer ook de Britse Emile Faurie met Lollipop 126 en Hayley Watson-Greaves met Rubins Nite en de Duitse Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. en Isabell Werth met Emilio aan de start. Ook Patrik Kittel en Deja staan op de startlijst.

In Lyon wordt overigens ook gesprongen. Aan de CSI5*- wereldbekerwedstrijd doen Frank Schuttert (Chianti’s Champion, Silbermond) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Arera C, VDL Groep IDI Utopia) mee.