Girlpower tussen Cassandra Orschel en Bliss Heers op MET Oliva

Girlpower tussen Cassandra Orschel en Bliss Heers op MET Oliva
In het Spaanse Oliva staat deze week nog altijd de MET Tour op het programma. Vandaag werd er gestart met een rubriek op 1.25m hoogte voor de Young Horses. De winst ging daarbij naar de Poolse amazone Cassandra Orschel die met haar Dacara E (v. Cancara) naar de winst wist te rijden in een tijd van 39.46 seconden in deze rubriek voor de zesjarigen.

De Amerikaanse Bliss Heers eindigde met haar KWPN-er Goodbye (v. Eldorado van de Zeshoek) op een sterke tweede plaats na een foutloze ronde in 41.83 seconden. Op een gedeelde tweede plaats eindigde de Brit Reece Oliver met zijn Lingalo (v.Billy Congo) die hier ook in 41.83 seconden foutloos door de finish kwam.

Ook de Belgische amazones Stephanie Andries en Fabienne Daigneux-Lange noteerden prima prestaties. Zo was er voor Andries een vijfde plaats met haar BWP-er Lysanne Van 'T Winnenhof, terwijl Daigneux-Lange met Fringant du Calvaire naar de zesde plaats wist te rijden. Beide combinaties bleven daarbij foutloos.

Bij de zevenjarigen op een hoogte van 1m35 was het de Ier Michael Duffy die zich liet gelden. In het zadel van de Vivaldo van het Costersveld nakomeling Castleforbes Angelina wist hij naar de overwinning te rijden door een tijd neer te zetten van 42.90 seconden. Met zijn andere troef Au Top des Luthiers (v. Quaprice Boimargot) noteerde hij nog een tweede plaats in 42.96 seconden.

Hier was er voor Cyril Cools nog een zesde plaats met Mjt Carnaval (v. Casall). Het tweetal noteerde daarbij een foutloze ronde in 45.00 seconden. Voor Nederland zien we nog een tiende plaats voor Pascal Uytendaal die met Grissom Z met 1 strafpunt voor tijd door de eerste omloop kwam.