Daphne van Peperstraten ook dit jaar maatje te groot in finale KNHS-Felix Juristen Cup

Daphne van Peperstraten ook dit jaar maatje te groot in finale KNHS-Felix Juristen Cup

Op de zaterdag in het Limburgse Kronenberg verreden finale van de KNHS-Felix Juristen Cup voor ponyruiters op Z2-niveau, was Daphne van Peperstraten een maatje te groot voor de concurrentie. Na 74,91% in de klassieke proef en 77,75% in de Kür op muziek mocht de bijna zestienjarige amazone zich met Wonderful Girl als winnares opstellen.





Vorig jaar won Daphne ook al de finale van deze competitie, toen met haar pony Don Camillo du Bois. De amazone wordt aanstaande maandag 16 jaar en is zodoende aan haar laatste jaar bij de pony’s bezig. Over haar overwinning op de prachtige accommodatie Equestrian Centre De Peelbergen vertelt ze: “Ik de eerste proef reed ik zowel met Wonderful Girl als met Don Camillo du Bois en beide pony’s liepen heel erg fijn. We hadden mooie scores met zelfs nog ruimte voor verbetering. In de Kür mocht ik één pony starten. Ik koos voor Wonderful Girl omdat ik met haar dit jaar graag naar het EK wil. Halverwege onze Kür stopte de muziek en het lukte niet om die weer aan te krijgen. Daarop moest ik de kür helemaal opnieuw beginnen en de jury ging weer punten vanaf het moment waar de muziek uitgevallen was. Dat was wel even onhandig maar gelukkig is het goed gekomen”, lacht de amazone achteraf.

Monica Drohm trad in de Kür op als hoofdjury en vertelt: “Daphne had vreselijk veel pech. Ze begon met een goed drafgedeelte met een mooie aanleuning. Het had wellicht nog iets meer gedragen mogen zijn. Toen de muziek uitviel en ik moest ik bellen, zijn we verder gaan met punten bij het stapgedeelte. Het galopgedeelte was ook heel goed. Ondanks de pech bleef Daphne voor het oog heel koel, petje af voor hoe ze het deed.”

Deze finale om de KNHS-Felix Juristen Cup gold als observatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap pony’s in augustus. Op het NK Dressuur volgende maand in Ermelo tonen de ponycombinaties zich in een laatste meetpunt, waarna bondscoach Tineke Bartels het Nederlandse ponyteam voor het EK bekend zal maken.