Ingmar de Vos: "We kunnen en moeten ervoor zorgen dat we allemaal samenwerken om oplossingen te vinden."

Ingmar de Vos: "We kunnen en moeten ervoor zorgen dat we allemaal samenwerken om oplossingen te vinden."

Ingmar de vos heeft een open brief gericht aan de paardensport. De voorzitter van het FEI verklaart daarin dat de internationale federatie zo transparant mogelijk wil communiceren over de toekomst van de sport. "De coronacrisis en de daarmee gepaarde onzekerheid in de afgelopen weken zijn voor iedereen erg moeilijk geweest, zowel persoonlijk als professioneel." vertelt de Belg.

In de brief beoogt de Vos een duidelijke doelgerichte toekomst. "Voor atleten is dit een bijzonder uitdagende situatie, omdat er geen wedstrijden zijn en ruiters niet optimaal kunnen trainen. Hierdoor moeten er doelen voor dit jaar herzien worden. Het is niet makkelijk, omdat we niet de duidelijkheid hebben die we willen. Deze frustratie wordt helaas gedeeld door atleten over de hele wereld en in alle sporten."

Ook werken de verschillende werkgroepen per discipline aan de verdere ontwikkeling van de sport na de corona.

Ook de organisatoren kunnen rekenen op de steun van het FEI. "Deze week keurde het bestuur een aantal FEI-kalender gerelateerde beslissingen goed. Er is meer flexibiliteit in datumaanvragen en wijzigingen om het voor organisatoren gemakkelijker te maken om een evenement te organiseren. We zullen elk probleem tijdig aanpakken om de impact van de pandemie op de paardensport en onze hele gemeenschap te verminderen."

"Onze verantwoordelijkheid voor deze pandemie is groter dan onze sport, maar het hoeft onze sport niet te begrenzen." besluit de Vos.