SFN op bezoek bij Jeroen Dubbeldam: "half juni zullen wedstrijden opnieuw mogelijk zijn in Nederland."

SFN op bezoek bij Jeroen Dubbeldam: "half juni zullen wedstrijden opnieuw mogelijk zijn in Nederland."

Vandaag was het SFN Springpaarden Fonds Nederland op bezoek bij voormalig Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam.  Dubbeldam showde Forever SFN aan de filmploeg.

"Voor deze combinatie is het jammer dat de Coronacrisis roet in het eten gooide. Na de goede ritten tijdens Amsterdam, Offenburg en Braunschweig was het fijn geweest wanneer Jeroen samen met Forever SFN het programma had kunnen volgen dat hij in zijn hoofd had. Nu werkt Jeroen thuis gestaag door, en dat werpt ook zijn vruchten af."


"De KNHS heeft bij de Nederlandse overheid protocollen ingediend die het mogelijk moeten maken om op afzienbare tijd het organiseren van wedstrijden weer mogelijk te maken. Gemeentelijke overheden hebben nu al locaties als o.a. De Peelbergen en Tolbert toestemming gegeven ruiters de mogelijkheid te bieden parcoursen te rijden. De verwachting lijkt gerechtvaardigd dat in Nederland halverwege juni de eerste wedstrijden - weliswaar zonder publiek - weer van start kunnen gaan. In het noorden van Duitsland worden nu al wedstrijden georganiseerd en vanaf begin juni worden in België weer nationale wedstrijden gehouden. Ook Zweden lijkt halverwege juni wedstrijden weer mogelijk te maken. In de hippische sport is het handhaven van de 'anderhalve meter maatschappij' geen enkel probleem. Het zou zelfs geen probleem hoeven te zijn om drie meter afstand te bewaren. Er lijkt enig licht aan het einde van de tunnel zichtbaar te worden."