Zilver voor Nederlandse Young Riders in Nations Cup Hagen

Zilver voor Nederlandse Young Riders in Nations Cup Hagen

In Hagen werd zonet de laatste Nations Cup van de dag beëindigd: die voor Young Riders. De overwinning ging naar Duitsland. Zij verzamelden over de twee rondes heen slechts zes strafpunten. 

Nederland eindigde op de tweede plaats. Het team van Luc Steeghs kreeg een totaal van negen strafpunten. Iris Michels slaagde er met Bugano de l'Abbaye (v. Ugano Sitte) in om twee foutloze rondes te springen. Tom Schellekens kon met Fiarabo (v. Diarado) ook de nul behouden in de eerste ronde, in de tweede ronde kregen ze één springfout achter hun naam. Skye Morssinkhof kreeg met G-Vingino-Blue (v. VDL Zirocco Blue) twee keer een springfout achter haar naam, voor Niels Kersten en Famous H (v. Diarado) was er in de eerste ronde een tijdsfout en in de tweede ronde een springfout.

Ierland deelde de tweede plaats met de Nederlanders.

Voor de Belgen was er een achtste plaats. Het team bestaande uit Tim Prouvé (Hocus Pocus vd Lucashoeve), Aiko Paridaen (Hilfiger van't Ameldonk), Roy van Beek (Chacco Me Biolley) en Alexander Housen (Casillas vd Helle) kregen in de tweede ronde twee uitsluitingen wat hun kansen natuurlijk helemaal deed krimpen. Roy van Beek kon wel twee nulrondes springen. Housen verkoos om in de tweede ronde niet meer van start te gaan.

Klik hier voor de resultaten