Vanavond in Tubbergen: spectaculair springen

Vanavond in Tubbergen: spectaculair springen
Vanavond is alweer de laatste avond van de Schröder Masterclass die ieder jaar aan het einde van de bouwvak op het programma staat. Op het centrumplein in Tubbergen is een zandpiste gebouwd waar over meerdere dagen diverse aspecten van de paardensport aan bod komen.

Gisteravond kon het publiek dat direct boven de piste meekijkt vanaf de tribune genieten van spektakel in de mensport. Nadat afgelopen weekend de jury roet in het eten gooide voor een overwinning van Mark Weusthof in Donaueschingen, stond hij gisteravond wel vooraan tijdens de tweespan paarden.

Vanavond wordt de piste nog eenmaal omgebouwd voor de spectaculaire Masterclass. Zo zal drievoudig winnaar Eric ten Cate alles op alles zetten om zijn titel te verdedigen. Waar hij vorig jaar een kamikaze aanval inzette met zijn  ECW Blue Skye (v. Mr Blue) zal hij vanavond een ander paard inzetten waardoor het nog wel eens erg spannend kan gaan worden.

Hij zal het onder meer moeten opnemen tegen Sjaak Sleiderink, Tom Brinkman, Willem Greve, Bas van der Aa, Peter Olthof, Piet Raijmakers, Rob Scherhop, Gerco Schröder, Ben Schröder en Lennard de Boer. In totaal zullen 15 deelnemers van start gaan vanavond waarbij er in iedere ronde wat zullen afvallen.

Wie gaat er vanavond met de winst naar huis?

Het evenement is gratis toegankelijk. Een tribuneplaats kost 6 euro.