Jong team organiseert The Youngsters – Auction of Young Showjumpers

Jong team organiseert The Youngsters – Auction of Young Showjumpers
Vijfentwintig paarden, dat is de inzet van de eerste The Youngsters – Auction of Young Showjumpers op dinsdag 25 september in Eemnes. Internationaal springamazone Suus Kuyten is één van de organisatoren: “We gaan tien gereden paarden en vijftien losspringers veilen. Het zijn in principe eigen paarden die we of zelf gefokt of aangekocht hebben, zo weten we wat we in huis hebben.”

“We”, dat zijn vier jonge mensen die op de veiling in Dronten in mei bij een borrel op het idee kwamen om ook zelf een veiling te organiseren. Peter (24) en Jasper (20) van der Waaij en Suus Kuyten (32) met haar partner Harrie Wiering (30) kwamen een paar keren bij elkaar en besloten om het gewoon te gaan doen. Suus Kuyten: “Peter en Jasper zijn zowat onze buren in Eemnes, dus dan is het lijntje kort. Daarbij hebben wij allemaal wel ervaring met veilingen op een of andere manier. De familie Van der Waaij is nauw betrokken bij Veulenveiling Prinsjesdag en Peter heeft daarnaast ervaring met de presentatie en promotie van verschillende veilingen. Harrie en ik hebben al vaker paarden ingebracht op veilingen zoals in Dronten, op de Horse Sale Holland en in Addington, Engeland. Daarbij hebben we allemaal weleens paarden aangekocht op veilingen.”

Voor ieder wat wils
En toen moest de collectie op peil worden gebracht, in aantal maar zeker in kwaliteit: “We zijn op zoek gegaan naar paarden met een correct model en zeker een goede sprong, paarden die we alle vier graag zouden willen hebben. Daarnaast wilden we paarden met een mooie bloedvoering en een karakter dat je in de ring wilt zien. In Duitsland, Nederland, België en Frankrijk, overal en nergens, vanachter een kippenhok tot aan handelsstallen. We hebben ze zelf gekocht, het zijn dus voornamelijk eigen paarden die we inbrengen. We zijn trots op onze collectie. Sommige paarden wat geschikter voor amateurs, sommige wat beter voor profs, we hebben ze groter en kleiner, voor ieder wat wils. Omdat we ze zelf hebben aangekocht of gefokt en aan alle criteria hebben getoetst, kunnen we echt achter deze paarden staan.” Vanaf 1 september komen de veilingpaarden allemaal naar Waaij Stud in Eemnes en vanaf dan kunnen de vier- en vijfjarige rijpaarden geprobeerd worden.



Jong team
“We proberen vernieuwend bezig te zijn. We zijn een jong team met toch al de nodige ervaring in de organisatie en in beoordeling van paarden. Ook als ruiters op internationaal niveau hebben we een goed beeld van wat de sport vraagt”, vertelt Suus Kuyten. “We zijn daarbij centraal gevestigd in het midden van Nederland, tussen Amsterdam en Utrecht. We hopen niet alleen op een succesvolle verkoop van de paarden, maar ook zeker op een sfeervolle avond met amusement. Niet over de top, maar leuk, gezellig en toch een beetje chique. Onze veilingmeester is Louis De Cleene uit België, die ook veel ervaring heeft als speaker en de paarden-business goed begrijpt. Ook op dat gebied hebben we gezocht naar een jonge, vernieuwende kracht. We zijn erg blij met de vele positieve reacties die we al hebben gehad. Ook voor de VIP-tafels is al veel animo, en uiteraard kunnen mensen die interesse hebben vrijblijvend contact met ons opnemen of mailen naar info@the-youngsters.com.”

 

[caption id="attachment_169269" align="alignnone" width="851"] Vlnr Harrie Wiering, Jasper van der Waaij en Peter van der Waaij[/caption]

 

Proberen vanaf 1 september
Op 25 september is het zover: de eerste The Youngsters – Auction of Young Showjumpers. Naast de huidige collectie van vijfentwintig paarden zitten er wellicht nog enkele wildcards aan te komen: “We willen graag nog iets speciaals toevoegen aan onze veiling, maar welke paarden eventueel als wildcard worden ingebracht, houden we nog even stil.” Vanaf 1 september kunnen de rijpaarden geprobeerd worden. Neem daarvoor contact op met één van de teamleden of mail naar trials@the-youngsters.com. Ook alle veterinaire gegevens zijn beschikbaar via vetting@the-youngsters.com.

Website

The Youngsters op Facebook

The Youngsters op Universal Horse Data