Time to battle in de finale van de Global Champions League

Time to battle in de finale van de Global Champions League
Voor de laatste keer in de historie van de Global Champions League zullen de teams het tegen elkaar gaan opnemen in de finale.

Zo staan de huidige leiders van Team Valkenswaard United op een hoge score van 309.5 punten. Het duo bestaande uit Bertram Allen en John Whitaker bleek een erg succesvolle combinatie die maar liefst drie van hun vier optredens wisten te winnen. In Miami Beach, Hamburg en in Vienna wisten ze de winst op hun naam te schrijven. Met maar liefst 40 jaar leeftijdsverschil is het een bijzonder duo deze twee talentvolle ruiters. Een hechte vriendschap is dan ook ontstaan tussen de twee. Bertram vertelt: "Het wordt een hele intense wedstrijd. Ik zal nog één keer een team vormen met John Whitaker voor Valkenswaard United en het is een waar genoegen en hele eer om met hem in dit team te mogen uitkomen. Hij is voor mij echt een legende en deze kans had ik nooit gehad zonder deze league. We zullen ervoor gaan in de finale en zullen onze toppaarden meenemen voor de beste kans op de winst. Wij zullen er volledig voor gaan!".

Maar ook niet te onderschatten zijn de heren in het team van de Antwerp Diamonds. Het team bestaande uit Harrie Smolders en de Belg Jos Verlooy die hij al jaren traint en kent. Ook zij hebben een erg sterk seizoen achter de rug waarbij de winst van het jaar voor hun kwam in Antwerpen. Ondanks de vriendschap tussen Verlooy en Allen buiten de ring, zal er tijdens het concours een sterke concurrentie heersen tussen de teams.

Dan volgt het team van de Monaco Aces bestaande uit Maikel van der Vleuten en de Columbiaan Daniel Bluman die beiden in actie kwamen in Rio dit jaar. Zij staan op een totaal van 299.5 punten in totaal. Gelijk aan het team van de Rome Gladiators met Laura Kraut en Laura Renwick die ook wel Team Laura worden genoemd.

Voor het thuisland zullen twee ruiters uit Qatar een team gaan vormen. Dit zijn Ali Yousef Al Rumaihi en de jonge getalenteerde Hamad Al Attiyah. Zij vormen samen het team Doha Fursan Qatar. Voor dit spectakel zullen er paarden worden ingezet van het AL SHAQAB, de legendarische Arabische paarden stichting. Deze stichting is in het leven geroepen om de Arabische paarden te kunnen behouden in Qatar.

Het is op het terrein van het AL SHAQAB dat de finale van de Global Champions Tour en de Global Champions League zal hosten. In totaal ligt er maar liefst 4.500.000 euro als prijzengeld in de kas.

 

In de GCL zullen we al onze favorieten natuurlijk terugvinden met ook Rolf-Göran Bengston voor Zweden en Nicola Philippaerts die samen de Paris Jets vormen. Terwijl Bosty en Marco Kutscher ook zeer aan elkaar gewaagd zijn als de Cannes Stars. Ook Scott Brash en Jessica Mendoza zullen nog eenmaal in actie komen voor het Miami Glory team. De Vienna Eagles bestaande uit Lauren Hough en Danielle Goldstein zullen ook niet ontbreken deze editie.

Met de finale van 2016 op komst zullen alle ogen gericht zijn op Doha op donderdag 3 november. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de GCL TV.