Team Magic met Roger-Yves Bost wint Hong Kong Jockey Club Race of the Riders

Team Magic met Roger-Yves Bost wint Hong Kong Jockey Club Race of the Riders
Op de Longines Masters in Hong Kong, waar momenteel een vijfsterren wedstrijd plaatsvindt, werd zonet de Hong Kong Jockey Club Race of the Riders gereden. In deze proef kwamen vier teams in de ring. In deze teams zagen we één springruiter en één jockey aan het werk, die elkaar aflosten. De springruiter reed een parcours over hoogte van 1.15m-1.20m en de jockey over een hoogte van 70cm. De twee beste teams mochten door naar de allesbeslissende finale ronde.

De overwinning ging uiteindelijk naar Team Magic. Dit team bestond uit de Franse topruiter Roger-Yves Bost en de Braziliaanse jockey Joao Moreira. Zij noteerden in de eerste ronde al de snelste tijd en ook in de finale waren ze supersnel. In een tijd van 60.50 seconden kwamen zij door de finish. Op de tweede plaats zagen we Team Blaze. Dit team bestond uit de nummer één van de wereld Daniel Deusser en de Ierse jockey Neil Callan. Voor hun noteerden we een tijd van 62 seconden.

Team Hong Kong moest als favoriet van het publiek als eerste aantreden. Jacqueline Lai en jockey Vincent Ho kregen twee springfouten aan hun tijd toegevoegd en kwamen zo in de eerste ronde aan een totale tijd van 78.70 seconden. Team Flames, dat bestond uit de Fransman Simon Delestre en jockey Derek Leung waren op weg naar een snelle ronde, maar de jockey reed een verkeerd parcours en zo werd het team uitgesloten. Ze strandden zo op de vierde plaats.

Klik hier voor de resultaten.