Snelheidsduivel Rolf-Göran Bengtsson naar overwinning in de Peelbergen

Snelheidsduivel Rolf-Göran Bengtsson naar overwinning in de Peelbergen
Rolf-Göran Bengtsson nam vanavond op Equestrian Centre de Peelbergen gevat de leiding. Als derde starter zette hij met Casall-telg Oak Grove’s Carlyle de tijd zo scherp dat de overige 56 combinaties zich erop stukbeten. “Carlyle lijkt qua lijf niet op zijn vader, maar tussen de oren zijn ze hetzelfde”, vertelt de gevierd Zweeds Olympiër na zijn zege.

Het bouwwerk van Henk Linders en zijn team zorgde ervoor dat Rolf-Göran Bengtsson de snelste tijd kon optekenen. “De tweede fase zat zo in elkaar dat ik het ritme er goed in kon houden. Dit paard is van nature niet de snelste, maar hij heeft een grote galoppade. Dit parcours had vooral vloeiende lijnen waardoor ik het tempo erin kon houden. En dan is het met zulke omstandigheden wel mogelijk vooraan te eindigen.”

De negenjarige Oak Grove’s Carlyle heeft qua karakter veel weg van zijn fameuze vader. “Ze zijn allebei op hun best als ze blij en scherp zijn. Kijk maar naar Casall, die sprong hier eerder op de dag een 1.40m alsof het niets was en hij heeft er reuze plezier in. Dit CSI in Kronenberg is ideaal om hem in conditie en in het wedstrijdritme te houden. Ik neem hem over twee weken mee naar de GCT in Hamburg en ik hoop dat ik hem daar ook nog in de hoofdproeven kan starten. Ondanks dat hij de jongste niet meer is”, aldus de gelauwerde ruiter over de 18-jarige Casall.

Katrin Eckermann nam de tweede plaats voor haar rekening met zevenjarige hengst Quin 13 (v. Q-verdi). De Duitste amazone finishte na een scherpe rit alsnog 2 seconden later dan Bengtsson. Landgenoot Christoph Könemann werd derde met Quilline (v. Quinar). De beste Nederlander in deze CSI2* 1.35m proef was Paul Janssen uit Well (L). Hij zadelde voor de gelegenheid Sam R-zoon D.Alba R en bezette de achtste plaats.

Voor de volledige uitslagen kijkt u op: http://online.equipe.com/nl/competitions/20001