Simon Delestre naar eerste plaats op FEI ranking

Simon Delestre naar eerste plaats op FEI ranking
De Fransman Simon Delestre heeft zich opnieuw omhoog gewerkt in de Longines FEI ranking. Dankzij zijn laatste twee overwinningen en een derde plaats in de Grand Prix van Saint Tropez begin juni staat hij momenteel bovenaan met een totaal van 3170 punten.

Hij wordt echter op de voet gevolgd door de Duitser Christian Ahlmann die van de derde plaats een plekje weet te stijgen naar de tweede plaats met een totaal van 3149 punten. Op nummer drie vinden we de succesvolle Amerikaan Mclain Ward die een volledige maand de eerste plaats in beslag wist te nemen. Dankzij zijn meerdere overwinningen op Amerikaanse bodem bleef hij lang aan de eenzame top staan. Met een totaal van 3049 punten vinden we hem nu achter Delestre en Ahlmann.

Voor Frankrijk vinden we ook topamazone Penelope Leprevost nog altijd op de vierde plaats. Terwijl de Amerikaan Kent Farrington een plaatsje omhoog klimt in het klassement en momenteel de vijfde plaats in beslag neemt. De vorige nummer vijf, Scott Brash, gaat een plaats achteruit en eindigt op de zesde positie.

Beste Nederlander op de lijst is nog altijd Harrie Smolders, wel zakt hij 3 plaatsen in het klassement van de 15e naar de 18e plaats met een totaal van 2191 punten. Maikel van der Vleuten volgt vervolgens op een 33ste plaats, terwijl ook Jur Vrieling de top 50 binnen klimt met een 48ste plaats.