Claire de Ridder, Roy Rogers en Carola Sneekes zullen Nederlandse WK en EK titel voltige verdedigen

Claire de Ridder, Roy Rogers en Carola Sneekes zullen Nederlandse WK en EK titel voltige verdedigen
Bondscoach Diana van Klaveren heeft de Nederlandse afvaardiging bekend gemaakt die gaat deelnemen aan het WK en EK voltige in het Franse Le Mans van 17 tot en met 21 augustus.

Voor de senioren staat er in Frankrijk een wereldkampioenschap op het programma.
Nederlandse deelnemers zijn:

Team: Voltigevereniging Roy Rogers - Hercules

Solo dames: Claire de Ridder (Leidschendam) – Tjekko

Solo dames: Carola Sneekes (Callantsoog) – Nolan

Het seniorenteam Roy Rogers heeft vorig jaar tijdens het EK in Aken een zevende plaats behaald. Dit jaar zijn zij in Moorsele (Bel), in een sterk deelnemersveld knap vierde geworden. Op die wedstrijd heeft het team en het paard ook de gevraagde norm behaald.
Claire de Ridder heeft zowel met haar eigen paard als met haar reserve paard de norm behaald, ook beide paarden behalen goede cijfers. Claire behaalde vorig jaar tijdens het EK in Aken de finale en is sindsdien heel constant en verbeterd in de techniek.
Carola Sneekes is iedere wedstrijd de beste solist van Nederland. Carola haalde vorig jaar in Aken ook de finale van het EK.

EK Junioren
Voor de junioren is de wedstrijd in Le Mans een Europeeskampioenschap. In deze titelstrijd zal het Nationaal Juniorenteam met paard Warnix in actie komen. Dit team vol voltige talent haalde onlangs in het Zweedse Flyinge een mooie vierde plaats.
Naast bondscoach Diana van Klaveren gaat ook teamveterinair Joost Hezemans mee, hij vervangt Rijk Jan Pleijter die met de ponyruiters naar het Europees kampioenschap in Denemarken is.