[NXTGN] Yannick Janssen-Van Grunsven: "Mijn strategie is eenvoudig, op dag één wil ik sowieso nul rijden."

[NXTGN] Yannick Janssen-Van Grunsven: "Mijn strategie is eenvoudig, op dag één wil ik sowieso nul rijden."

Deze week staat het NK centraal. Vorige week spraken we in aanloop naar het kampioenschap met Hilde Veenstra, maar ondertussen maakt ook Yannick Janssen van Grunsven zijn borst nat voor de titel! "Ik ben nu in mijn eerste jaar Young Rider dus ik heb nog wel wat te leren."

"Deze week zal ik  op Lugaignac des Pouplis rekenen voor het kampioenschap. Ik ben nu ongeveer een jaar lang een combinatie met hem en we vertrouwen elkaar al goed," vertelt de jonge springruiter.

"Als voorbereiding op het NK ben ik een paar weken actief geweest in het Italiaanse Gorla Minore. Zo kon ik me optimaal voorbereiden op het outdoor seizoen." gaat Van Grunsven verder. "Uiteraard heb ik heel wat dressuurmatig werk gedaan. Twee weken geleden trof ik mijn laatste voorbereidingen in Lier."

Gekiemde strategie

"Mijn strategie is eenvoudig, op dag één wil ik sowieso nul rijden. Daarna kijken we wel hoe de rest van het concours zal lopen. Pas na de eerste dag zal ik mijn plan voor de rest van de week maken."

"Het doel is uiteraard zo hoog mogelijk te eindigen. Vooral ervaring opdoen. Ik ben nu in mijn eerste jaar Young Rider dus ik heb nog wel wat te leren." gaat Yannick verder.

Wat als ...

"Als het lukt, jah dat zou natuurlijk heel mooi zijn," lacht de ruiter. "Dat is natuurlijk het doel, maar ik moet ook realistisch blijven.  Het zou natuurlijk super mooi zijn en dan maken wij een plan voor de rest van het seizoen."

"Als het niet lukt, zou dat wel jammer zijn. We willen natuurlijk winnen, net zoals iedereen. Aan de hand van de resultaten gaan wij verder kijken naar het seizoen en interessante wedstrijden in de planning."