Buitengewone Ledenraadsvergadering: praktijk en theorie beter verbinden

Buitengewone Ledenraadsvergadering: praktijk en theorie beter verbinden

Eergisteravond, 24 april, heeft er een buitengewone Ledenraadsvergadering plaatsgevonden op het KWPN-centrum in Ermelo. Aanleiding was de ophef die is ontstaan n.a.v. de publicatie van het auditrapport over de fokwaardenschatting en de brief van een negental KWPN-ambassadeurs/hengstenhouders in reactie hierop.

Naast de Ledenraadsleden waren ook diverse leden van de auditcommissie aanwezig waaronder een afvaardiging van de Fokkerijraden Dressuur- en Springpaard. De huidige situatie is besproken en de gemene deler is dat iedereen de ontstane situatie betreurt en de weg naar een oplossing moet worden gevonden.


Daarom zijn opties besproken om gezamenlijk tot meer draagvlak voor de fokwaarden te komen. Deze opties zullen op zo kort mogelijke termijn met de ambassadeurs en andere betrokkenen worden besproken, zodat de praktijk en de theorie beter met elkaar kunnen worden verbonden zoals ook voorgesteld door de auditcommissie in de vorm van de adviesraad. Op deze wijze hoopt het KWPN binnen een constructief en positief overleg een stap voorwaarts te zetten naar een gedragen Plan van Aanpak voor wat betreft de fokwaardenschatting.