Minderhoud is beste Nederlander op de nieuwe dressuur ranking

Minderhoud is beste Nederlander op de nieuwe dressuur ranking
Net als vorige maand is er niet veel beweging in de nieuwe top drie van de dressuur ranking. De volledige top wordt bezet door het Duitse trio Isabell Werth, Kristina Bröring-Sprehe en Dorothee Schneider.

Eerder deze week kondigde Werth aan haar trouwe viervoeter Weihegold OLD een wedstrijdbreak te geven. De combinatie won afgelopen wekend overtuigend de Wereldbekerwedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. Hierdoor verstevigde het duo hun leiderspositie op de ranking. Werth's landgenote, Kristina Bröring -Sprehe volgt opnieuw op de tweede plaats met Desperados FRH (v. De Niro) terwijl Dorothee Schneider de derde plaats voor zich neemt met Showtime FRH (v. Sandro Hit).

In de top vijf stijgt Hester naar de vierde plaats. Vorig weekend reed hij met Nip Tuck (v. Don Ruto) naar de tweede plaats en sprokkelde zo nog de nodige punten voor zijn stijging. De top vijf wordt voorlopig afgewerkt door de Amerikaanse Laura Graves en Verdades (v. Florett As).

De Beste Belgische op de lijst is Jorinde Verwimp. Samen met Tiamo springt ze één plaats omhoog naar de 38ste stek.

Minderhoud zakte met Glock’s Flirt van de elfde naar de twaalfde plaats en is daarmee net als vorige maand de beste Nederlander op de ranglijst. Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P. (v. Paddox) zakken twee plaatsen naar de veertiende plek. Madeleine Witte met Cennin (30) en Minderhoud met Glock’s Johnson TN N.O.P. (32) staan eveneens in de top vijftig van de lijst.

KLIK HIER VOOR DE LIJST