Lennard de Boer wint Grote Prijs Hippisch Geesteren met voormalig paard Sjaak Sleiderink

Lennard de Boer wint Grote Prijs Hippisch Geesteren met voormalig paard Sjaak Sleiderink
In het Overijsselse Geesteren wordt er dit weekend het Hippisch Geesteren verreden op het terrein van CSI Twente. Daar stond er gisteren een 1m40 Grote Prijs op het programma.

Onder de stralende zon was het Lennard de Boer die de winst op zijn naam wist te schrijven met Ivan R (v. Apple Juice). Tot vorige maand was het Sjaak Sleiderink die de vosse hengst succesvol uitbracht op 1m45 niveau. Het tweetal sprong zich met regelmaat in de prijzen. De Boer stuurde de hengst gisteren in een mooie tijd van 39.53 seconden naar de winst.

Het was vervolgens de Ier Conor Drain die zich op het podium wist te rijden met twee van zijn paarden. In het zadel van Forever (v. C-Ingmar) sprong hij naar een tweede plaats door naar een tijd van 40.28 seconden te rijden. Met Cencelou (v. Centadel) werd hij ook nog eens derde met een tijd van 41.37 seconden.

Ook de vierde plaats was voor Ierland waar het Diarmuid Howley was met zijn Thelma de la Tou in 41.50 seconden. Voor Lennard de Boer was er vervolgens met zijn andere paard Don Diego een vijfde plaats. Ook deze Don Diego liep voorheen onder het zadel bij Sjaak Sleiderink. Echter na zijn vertrek bij de BWG stables van Schröder is het nu Lennard de Boer die de teugels heeft overgenomen.

Ook Jeroen Dubbeldam wist het dubbel foutloos te houden, hij kwam van start met zijn Olimpo LS en Romeo 88 met wie hij nog een zesde en zevende plaats behaalde. Van de 18 deelnemers die zich konden opstellen voor de barrage bleef slechts de top zeven foutloos.