Italianen oppermachtig op eigen bodem

Italianen oppermachtig op eigen bodem
In de driester competities in Arezzo was het in het 1.45m de Italiaanse amazone Giulia Martinengo Marquet die met haar veertienjarige Quick Star nakomeling Fixdesign Pop Lady d'Elle naar de overwinning wist te rijden met een tijd van 32.74 seconden in dit twee-fasen parcours.

Ze bleef voor op haar landgenoot Guido Franchi die hier op eigen bodem naar een tweede plaats wist te rijden met zijn Quitoxic DC (v. Burgraff) met een tijd van 34.62 seconden. De derde plaats bleef in handen van de Ier Thomas Ryan en zijn Quite Zero (v. Quite Capitol) met wie hij rondkwam in 35.22 seconden.

Ook in het 1.35m waren het de Italianen die de rubriek wisten te domineren. Toch ging de winst naar de Letlander Kristaps Neretnieks in het zadel van de Holsteiner Camerlane (v. Cardenio) met wie hij een tijd wist te noteren van 29.90 seconden in deze eveneens twee-fasen rubriek. Hier was het de Italiaan Luigi Crespi die zijn merrie Balougirl (v. Baloubet du Rouet) in 31.59 seconden rond wist te sturen naar een tweede plaats. De derde plaats ging naar Roberto Prandi en zijn Cajote Della Caccia met wie hij rond wist te komen in 31.97 seconden wat goed was voor een derde plaats.