Het bestuur van de beroepsgroep Hippische Instructeurs stelt zich voor

Het bestuur van de beroepsgroep Hippische Instructeurs stelt zich voor


Dit voorjaar heeft de KNHS het initiatief genomen om de Beroepsgroep Hippische Instructeurs op te richten voor alle gediplomeerde Hippische Instructeurs in Nederland. De Beroepsgroep Hippische Instructeurs, afgekort BHI, brengt instructeurs met een instructeursdiploma niveau 3, 4 of 5 samen.


Het doel van de beroepsgroep is belangenbehartiging, kwaliteitsverhoging, dienstverlening en kennisdeling op bijvoorbeeld juridisch, fiscaal, financieel en zakelijk vlak. Daarnaast kunnen aangesloten instructeurs makkelijk met elkaar in contact komen door bijvoorbeeld kennisdeling en het aangaan van gesprekken met elkaar.

De beroepsgroep gaat zelfstandig verder en valt niet onder de KNHS, maar zal als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de aangesloten instructeurs een belangrijke gesprekspartner zijn richting de KNHS.

Bestuur

Naar aanleiding van een enquête die in het begin van de oprichting naar de leden gestuurd is, is een bestuur samengesteld met verschillende achtergronden en vanuit de verschillende takken en disciplines van de paardensport. Zo worden de verschillende facetten van de paardensport goed vertegenwoordigd in de beroepsgroep. Het bestuur bestaat uit Liane Schellekens, Marlon van Wissen, Berry van den Bosch, Hester Klompmaker en Anne Loosveld.


Bron: KNHS