Stud Hero Auction: Datcha Queen Hero, koningin van de tweede collectie!

Stud Hero Auction: Datcha Queen Hero, koningin van de tweede collectie!


De merrieveulens zorgden weer voor het feestje op deze tweede verkoopdag. De veiling kwam sterk op gang, met Top Lady van 't Roosakker, zus van het topklasse merrieveulen Capriola van 't Roosakker Z van de vorige dag, die de avond in vuur en vlam zette. Ditmaal nam Ierland wraak voor de dag ervoor door de strijd tegen Frankrijk en Duitsland te winnen voor deze dochter van Kassandra van 't Roosakker - zelf de volle zus van Kent Farrington's crackmerrie Kaprice van 't Roosakker en Zangersheide's hengst Kassander van 't Roosakker. Kassandra zelf zal op de laatste dag van onze veilingen te koop worden aangeboden.


Het is echter nog steeds de ster van de avond ervoor, Gatoucha van't Roosakker, die via haar kleindochter Datcha Queen Hero Z (Dominator 2000 Z x Aganix du Seigneur) de top prijs op haar naam heeft staan. Dit fokproduct uit de kruising van twee grootvaders van Zangersheide en de nieuwe ster van Paris Sellon, Attoucha van't Roosakker, gaat eindelijk naar Nederland na een bod van 90.000 euro en een gevecht tegen België.

Nederland was gisteren in goede vorm. Na een gevecht tussen verschillende Franse en Duitse investeerders won Nederland opnieuw Kassama Hero Z (Kassander van't Roosakker x Darco). Kassama is de baarmoederzuster van Chaccana Hero Z, Zangersheide's Top Price van 80.000 euro op de Quality Auction, en ook het Olympisch springpaard Tic Tac du Seigneur. Ze is ook een dochter van de internationale merrie Panama du Seigneur.

Frankrijk mag echter niet vergeten worden, want het embryo van Heartbreaker met de beroemde zus van Londen, Quasibelle du Seigneur, gaat voor 36.000 euro naar Frankrijk. De Stud Hero Unique & Total Auction is nu halverwege. De veiling begint morgen voor de tweede helft van onze veiling, die op 29 en 30 december wordt afgesloten.