Harrie Wiering met nieuwe troef naar de tweede plaats in Arnhem

Harrie Wiering met nieuwe troef naar de tweede plaats in Arnhem
Op Outdoor Gelderland was er aan het einde van de middag winst voor de uit Jordanië afkomstige Ibrahim Hani Bisharat. Hij wist in deze driesterren rubriek op 1.35m de wedstrijd naar zijn hand te zetten in het zadel van de Holsteiner Coming Next (v. Carthago) met wie hij een tijd noteerde van 27.54 seconden in dit twee-fasen parcours.

Het was vervolgens Harrie Wiering die het beste resultaat voor Nederland op zijn naam schreef. Hij wist namelijk met zijn Oberon (v. Olympic Fire) de tweede plaats op zijn naam te schrijven door naar een tijd te rijden van 26.35 seconden. Wiering heeft de ruin sinds mei dit jaar onder het zadel. Oberon werd tot voor kort uitgebracht door Suus Kuyten die met hem succesvol startte bij de Young Horses. Voor de Amerikaan Molly Ashe-Cawley was er een derde plaats in het zadel van Picobello Choppin PC (v. Mozart des Hayettes) met wie hij een tijd noteerde van 29.38 seconden.

Ook Albert Zoer wist in beide ronden van het hout te blijven en noteerde met de Zirocco Blue nakomeling Florian een mooie vierde plaats. De combinatie kwam door de finish in een tijd van 30.20 seconden. Het was Sander Geerink die daarop de top vijf voltooide. Samen met zijn Lord Quidam (v. Lordanos) reed hij naar een tijd van 30.58 seconden. Als zesde eindigde vervolgens nog Niels Brussen en zijn Vierette Bd met een tijd van 30.94 seconden.

Klik hier voor alle resultaten