Equnews jaaroverzicht: Van der Vleuten niet te stoppen op Franse bodem

Equnews jaaroverzicht: Van der Vleuten niet te stoppen op Franse bodem

Na twee lange maanden van lockdown, kwam er in juni eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Zo werden er in Sentower Park en Bonheiden opnieuw internationale wedstrijden georganiseerd, de legendarische pistes van Lummen openden haar deuren voor trainingsdagen, in België mocht de horeca weer open en het werd duidelijk dat sportkampen tijdens de zomer gewoon konden doorgaan. De familie Philippaerts stelde haar terreinen ook open voor trainingsdagen, CHI Genève gaf aan om haar wedstrijd dit jaar zeker te willen laten doorgaan, later zou deze wedstrijd alsnog afgelast worden. Saint-Tropez werd het centrum van de sport. Er was weer hoop voor het EK van 2021.

Het BK voor jonge paarden verhuisde in eerste instantie nog naar Lanaken, voor het WK en BK was er nog geen vuiltje aan de lucht. 

Toch bleven er ook wedstrijden afgelast worden. Er kwam onder andere definitief een streep door de Wereldbeker van HelsinkiJumping Luik werd afgelast, 
het WK vierspannen ging niet door.

Goed nieuws kwam er dan weer vanuit het kamp van Kevin Babington, die verlamd raakte na een zware val. Ook Juan Matute Guimon was stilaan aan de betere hand, Longines trok zich terug uit de Longines Masters Series, Xavier Marie zette Haras de Hus te koop en de familie Spits zag hun trouwe Bellissimo vertrekken. Ook Henrik von Eckermann nam afscheid van één van zijn betere paarden en ook Jérôme Guery zal een 6-jarig talent uit zijn stallen vertrekken. Martin Fuchs breidde zijn stallen dan weer uit net als Abdel Said. Eric Lamaze verwelkomde dan weer Dieu-Merci van T&L in zijn stallen. 

Andreas Helgstrand stak zijn Olympische ambities niet onder stoelen of banken, in Valkenswaard bleek er een zadeldief actief, Darragh Kenny zag één van zijn beste paarden vertrekken terwijl Kent Farrington het erg goed deed in het zadel van Kaprice. De Amerikaanse paardenwereld werd opgericht door een misbruikschandaal, Simone Blum maakte opnieuw haar opwachting in de ring na haar zwangerschapsverlof. België verbood kermispony's.