Terugblik op 2020: de meest spraakmakende paarden van 2020

Terugblik op 2020: de meest spraakmakende paarden van 2020

2020 nadert stilaan zijn einde en dat is voor vrijwel iedereen een grote opluchting. We blikken toch graag terug op dit moeilijke jaar en daarom selecteerden we voor jullie de meest spraakmakende paarden van het afgelopen jaar. 

Totilas (v. I.P.S. Gribaldi)

Hij had bijna het jaaroverzicht niet gehaald maar het overlijden van de legendarische hengst Tolilas zorgde voor een ware schokgolf in de paardenwereld. De hengst was een echt fenomeen onder Edward Gal maar slaagde er daarna nooit meer in om zijn oude niveau te behalen. Onder andere Schockemöhle zag in hem een groot talent en dat is ook waarom hij de hengst aankocht. 

Killer Queen Vdm (v. Eldorado vd Zeshoek) 

Daniel Deusser benoemde deze merrie al als zijn hoop voor de Olympische Spelen van 2021 en hij bevestigde dat dit seizoen. Niet alleen sprong Deusser met de merrie naar de overwinning in de Grand Prix van Doha, hij schreef recent ook de World Cup van Riyadh op zijn naam in het zadel van de merrie. In 2019 won deze combinatie ook al de Wereldbeker van Mechelen, zeker en vast dus een combinatie om in 2021 in de gaten te houden. 

Varoune (v. Verdi TN)

Varoune evenaarde met Jos Verlooy dit jaar een 46-jarig oud record door voor het tweede jaar op rij naar de Belgische titel te springen. Niet alleen deed deze Verdi zoon het erg goed tijdens het Belgisch kampioenschap, hij sprong meer recent ook naar de derde plaats in de Wereldbeker van Ridayh. De 12-jarige ruin lijkt op het toppunt van zijn carrière en dat belooft voor de Spelen van 2021!

Verdi TN (v. Quidam de Revel)

Normaal gezien zou deze 18-jarige hengst voorgoed afscheid nemen van de sport tijdens Indoor Brabant. Helaas werd dit concours in extremis afgelast waardoor zijn afscheidsceremonie naar 2021 werd uitgesteld. Deze hengst kende zijn grootste successen onder het zadel van Maikel van der Vleuten, met wie hij onder meer naar de zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Londen sprong. 

Darry Lou (v. Tangelo vd Zuuthoeve)

Deze hengst zorgde zorgde twijfel voor de meest spraakmakende transfer van 2020. Het toppaard van de Amerikaanse topamazone Beezie Madden verhuisde immers naar de stallen van Jennifer Gates. Onder het zadel van Madden sprong Darry Lou verschillende Wereldbekers en grote kampioenschappen. Beezie Madden liet waten dat de Spelen nog steeds één van haar voornaamste doelen zijn.