Duitsland zonder Weishaupt richting de Nations Cup finales in Barcelona

Duitsland zonder Weishaupt richting de Nations Cup finales in Barcelona
Vorig jaar won Duitsland de Nations Cup finale in Barcelona. Ook dit jaar heeft het land zijn zinnen gezet op de ultieme Nations Cup overwinning. Echter moet het land het stellen zonder Philipp Weishaupt.

Als vervanging voor Weishaupt heeft bondscoach, Otto Becker, Denis Nielsen aangewezen om aan de start te komen. Weishaupt imponeerde eerder dit jaar met een Rolex Grand Prix overwinning in Spruce Meadows




Naast routinier Marcus Ehning wordt Duitsland verder vertegenwoordigd door  Becker Laura Klaphake (23), Simone Blum (28), Andreas Kreuzer (27) en Denis Nielsen (28) mee.





Het terugtrekken van Philipp Weishaupt en zijn toppaard L.B. Convall (v. Colman) is een flinke aderlating voor de Duitse bondscoach. Becker: “De familie Liebherr, de eigenaar van Convall, heeft onlangs besloten de hengst niet van start te laten gaan in Barcelona. Dat is heel jammer voor ons.

Denis Nielsen vervangt Philipp Weishauptsmet zijn eerste paard Cashmoaker (v. Calido I). Het paar was begin september in Samorin teamgenoot van de Duitse team.