Dubbele winst voor Raf Kooremans op Nieuwjaarsconcours "Jump For Cancer" in Roosendaal

Dubbele winst voor Raf Kooremans op Nieuwjaarsconcours "Jump For Cancer" in Roosendaal
In Roosendaal wordt er dit weekend gereden voor het goede doel. Zo staat PSC den Gouburgh in het teken van haar nieuwjaarsconcours "Jump For Cancer". Gisteren stond hier een spannende 1m40 rubriek op het programma die werd gewonnen door eventingruiter Raf Kooremans. Hij wist in het zadel van Kiana van het Herdershof (v. Toulon) in een negenkoppige barrage naar de winst te rijden in een tijd van 37.52 seconden.

Daarmee bleef Kooremans nipt voor op Bas Moerings die hier met Fasther een mooie tweede plaats wist te behalen. Deze Vigo d'Arsouilles nakomeling liet met 37.77 seconden een mooi resultaat zien. Ook op het podium vinden we Bram van der Pluijm die met Cosmo naar de derde plaats wist te rijden. Het duo kwam daarbij in 39.24 seconden foutloos over de finishlijn.

De top vijf bestond uit een vierde plaats voor Siebe Kramer en zijn Zizi Donaldson BH (v. Quidam de Revel) met wie hij met 4 strafpunten het veld moest verlaten en een tijd noteerde van 41.93 seconden. Dit gold ook voor Noelle van der Velde en haar Faithless (v. Ukato) met wie ze een tijd noteerde van 42.95 seconden en 4 strafpunten, wat hen een vijfde plaats opleverde.

Ook winst voor Kooremans in Klasse ZZ


Ook in de Klasse ZZ op een hoogte van 1m35 was er winst voor Raf Kooremans. Ditmaal in het zadel van de KWPN-er Cavalor Chai Chai (v. Westering Star) wist hij in de barrage naar de razendsnelle tijd te rijden van 33.32 seconden. Hij bleef zo voor op Iris Michels en haar Adidetje (v. Dutch Capitol) met wie ze ook nog een foutloze ronde wist te noteren in de barrage. Zij kwamen in 36.34 seconden door de finish. Jack Ansems was met zijn Carla (v. Cartoon) dan een seconde sneller met 35.59 seconden, maar moest de ring verlaten met 4 strafpunten. Hij eindigde daarmee op een derde plaats.

 

Klik hier voor alle resultaten