Darragh Kenny wint in Valkenswaard met nieuwe troef. Schröder ook in top vijf

Darragh Kenny wint in Valkenswaard met nieuwe troef. Schröder ook in top vijf

Darragh Kenny heeft opnieuw een erg veelbelovend paard in zijn stallen verwelkomd. Het gaat om Rockwell RC (v. Kannan) die in het verleden onder het zadel van Kim Emmen actief was. In 2019 werd de merrie wereldkampioen bij de 5-jarige paarden onder het zadel van Jason Foley en nu zal ze dus opnieuw een Ier in het zadel krijgen. 

Kenny maakte met zijn nieuwe aanwinst meteen zijn opwachting in Valkenswaard en met succes! Het duo schreef meteen de finale voor 7-jarige paarden op hun naam. Ze sprongen een foutloze barrage in een tijd van 35,33 seconden.

Ze bleven hiermee Tobias Meyer voor die met Celebrity-H (v. Comme Il Faut 5) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Het duo kon eveneens de nul behouden en finishte in 37,32 seconden. Sofie Svensson en Forino (v. For Pleasure, f. Schacht) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,49 seconden. 

Gerco Schröder (Glock's Brilliant Berlin) en Laura Klaphake (Conita Blue Ps) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor de resultaten

In het 1m25 van de CSI1* competitie reed Piet Raijmakers Jr opnieuw in de prijzen. Hij rekende op I'm Specialized Z (v. I'm Special de Muze) om in 61,74 seconden naar de vierde plaats te rijden.

Klik hier voor de resultaten