Canada naar goud op Pan American Games

Canada naar goud op Pan American Games
Het Canadese springteam heeft afgelopen nacht goud behaald tijdens de Pan American Games in Toronto. Voor eigen publiek kwamen Yann Candele, Tiffany Foster, Eric Lamaze en Ian Millar tot 7 strafpunten, waarbij ze na twee spannende rondes uiteindelijk Argentinië (8 strafpunten) en Amerika (12 strafpunten) achter zich lieten.

De grootste eer was voor Candele, die zijn 15-jarige Showgirl (v. Gold de Becourt) twee manches goed over het hout stuurde en hier met slechts enkele strafpunten uitkwam. Hoewel teamgenoot Foster eveneens het goud omgehangen kreeg, mondde de wedstrijd voor haar uit in een teleurstelling. De amazone kreeg te maken met een weigering in de eerste ronde. In de tweede ronde stuurde ze haar Tripple X III (v. Namelus R) wel foutloos rond. Ian Millar kwam voor de 10e keer aan start op de Pan American Games.
In 1987 behaalde hij voor het laatst goud met het team. Dit gebeurde in het zadel van de legendarische Big Ben, waarmee de 68-jarige ‘Captain America’ tevens het individuele goud opeiste. Dit weekeinde zat Millar in het zadel van de BWP’er Dixson (foto), de 12-jarige zoon van Vigo d’Arsouilles.

Met deze overwinning heeft Canada ook het felbegeerde startbewijs voor de Olympische Spelen van 2016 binnen gehaald. Dankzij het teamzilver heeft Argentinië zich eveneens gekwalificeerd.