Britse team mist deelnemer in Nations Cup door quarantaine fout

Britse team mist deelnemer in Nations Cup door quarantaine fout
Het was een teleurstellend begin voor het Britse team toen zij donderdag van start wouden gaan in Al Ain op de FEI Nations Cup. De Britse ruiter Robert Smith kwam door een fout bij de quarantaine namelijk niet afreizen naar het Midden-Oosten en kon daardoor niet deelnemen in de Nations Cup, waardoor het team met slechts drie ruiters aan de start verscheen.

Smith nam deel aan de CSI5* van Bordeaux twee weken geleden. Hij was zich er niet van bewust dat zijn paarden in quarantaine hadden gemoeten voor de wedstrijd in Al Ain. "Pas op het laatste moment kwam ik erachter dat mijn paarden in quarantaine hadden moeten staan. Het was uiteindelijk de veterinair die de papieren zou aftekenen die de fout opmerkte. Er is dan ook absoluut geen excuus, ik kan het gewoon niet geloven dat ik de enige was", vertelt Smith.

De chef d'equipe Di Lampard vertelde aan het Britse Horse and Hound: " Er waren problemen met de invoervergunning. Helaas kwam dit pas aan het licht toen het al te laat was. Zijn paarden hadden 15 dagen in quarantaine moeten staan voor de wedstrijd."