Beerbaum met Chiara naar Wereldbeker

Beerbaum met Chiara naar Wereldbeker
Ludger Beerbaum neemt niet zijn Olympiade-paard Casello mee naar de wereldbekerfinale in Omaha. In plaats daarvan zal de ruiter zijn pittige schimmel merrie Chiara (v. Contender) meenemen. De reden is dat de Casall ASK-zoon  niet helemaal fit is.

Beerbaum en de merrie waren afgelopen weekend in Parijs nog in vorm. Tijdens de loodzware Grote Prijs op het Saut Hermès werd het duo vierde. Ook maakte het duo deel uit van het Zilveren Duitse EK team in Aken en was ze een vaste waarde in verschillende Nation Cup overwinningen. Individueel heeft Chiara ook al heel wat top prestaties op naam staan ze won met Beerbaum onder andere de Grote Prijs van,  Doha 2016, Mannheim 2015, Doha 2014, Basel 2014 en nog vele meer . Voor Beerbaum is dit zijn 21-ste keer dat hij aan de start verschijnt op een Wereldbeker finale. Hij won hem één keer, dat was in 1993.

Andere Duitste combinaties die meer gaan naar Omaha zijn: Marcus Ehning met Pret a Tout (v. Hiram Chambertin), Guido Klatte jr. met Qinghai (v. Quidam de Revel), Markus Brinkmann met Dylon en Christian Heinrich met Caruso.