Teams uit Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Groot-Brittannië, Ierland, Israël, Mexico, de Verenigde Staten en Venezuela namen deel aan de eerste ronde, en de beste acht keerden terug voor de tweede ronde onder de lampen in de International Arena.

Bij het ingaan van de tweede ronde stond Ierland gelijk met Canada op nul fouten na drie foutloze ronden van McMahon en Beerbaum Stables's Chakra 9, Wachman en Berlux Z, eigendom van Coolmore Show Jumping, en Bourns op Sea Topblue, eigendom van QBS Equestrian LLC. Met drie foutloze rondes hoefde O'Connor het niet op te nemen tegen Cerruti Van Ter Hulst Z, eigendom van Ronnoco Jump Ltd.

Groot-Brittannië, Australië en Mexico stonden op slechts één balk achterstand en werden tweede. België en de USA stonden op acht fouten, terwijl Argentinië 10 fouten had. Er waren 16 foutloze ritten in de eerste ronde over het parcours ontworpen door Nick Granat (USA) en Steve Stephens (USA).

De kansen veranderden drastisch in de tweede ronde toen meer rails vielen, maar met solide prestaties van het Ierse team, kwamen ze weg met de overwinning.

Pathfinder McMahon en Chakra 9 hadden slechts één tijdfout in de tweede ronde. Het was een uitstekende prestatie van McMahon, die Ierland vorig jaar vertegenwoordigde op de Europese kampioenschappen, en zijn paard, dat drie foutloze ronden op vier neerzette in twee Nations Cup-optredens in 2021.

Wachman rijdt Berlux Z, een 11-jarige Zangersheide ruin van Berlin x Major de la Cour, pas sinds oktober. Berlux Z zat in het team voor Frankrijk onder het zadel van Simon Delestre op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Bourns en Seatop Blue, die voor het Ierse team op de derde plaats stonden, hadden een sterk WEF-circuit achter de rug, nadat ze in week drie de CSI4* Grand Prix hadden gewonnen. In de tweede ronde hadden ze slechts vier fouten.

O'Connor was de ankerruiter voor Ierland, en hij en Cerruti Van Ter Hulst Z, een 12-jarige Zangersheide merrie van San Patrignano Cassini x Corrado kwamen in de tweede ronde in de ring voor hun eerste kans op het parcours. Met een weigering op hindernis vier werden ze uitgeschakeld.

Ierland eindigde op vijf fouten voor de overwinning. Canada en de Verenigde Staten hadden beide een totaal van 12 fouten na twee rondes. De cumulatieve tijden van de teams gaven de doorslag, waardoor Canada tweede werd en de Verenigde Staten derde. Groot-Brittannië werd vierde met 16 fouten, Mexico eindigde vijfde met 20 fouten en Australië werd zesde met 29 fouten. Argentinië eindigde op de zevende plaats met 30 fouten en België werd achtste met 32 fouten.

Bron: persbericht

Foto: copyright Sportfot