"Ik ben echt blij, want het paard is niet het meest ervaren. Hij was ongelooflijk vandaag. Het is allemaal goed gekomen, met het overlijden van de vrouw van onze sponsor is alles een beetje bij elkaar gekomen en dat maakt me een beetje emotioneel en echt trots."

Ook Ludger Beerbaum reageerde aangedaan op zijn overwinning. Hij noemde het zelfs de emotioneelste winst uit zijn carrière:

"Ik heb in mijn carrière al een paar overwinningen behaald, maar deze is waarschijnlijk een van de meest emotionele en ook niet echt verwacht. Ik kan je niet vertellen hoezeer ik van dit moment geniet. Dit was zeker onze beste barrage ooit. Ik ben zo blij, ik kan nog steeds niet geloven wat er gebeurd is. Het is om een heleboel redenen dat dit extra speciaal is. Natuurlijk gaat het om het paard, het gaat om onze prestatie maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht hier op het podium te staan. Lang verhaal kort geloof me toen ik vanmorgen wakker werd had ik niet verwacht dat ik deze Grand Prix zou winnen en ik ben heel erg blij. "

Henrik von Eckermann en King Edward pakten zilver.

Bron: Persbericht

Foto: LGCT