In een barrage met elf greep Megan Laseur de tweede plaats in het zadel van I Am (Etoulon) en was zo de beste Nederlandse combinatie. Frank Schuttert stuurde zijn 9-jarige Luckey Sr Z (L'Arc de Triomphe) naar het brons. De overwinning werd gegrepen door Tom Schewe en de hengst Eole du Guerpre (Quartz du Chanu). 

De door H.J. Visscher gefokte KWPN merrie Kantibes (Hunters Scendro) leverde Julia Houtzager-Kayser de vierde plek op. Op vijf volgde Gerco Schröder in het zadel van Novellist (Carrera VDL). De top tien werd besloten door Willem Verdonk en de KWPN'er Excellent (Lexicon). 

Dennis Van den Brink en La Rouge JT zegevieren op 1m40

Tegelijkertijd met de 1m45 hoofdrubriek werd ook een kwalificatieproef op 1m40 hoogte afgewerkt. Die kwam op naam van Dennis Van den Brink en de 7-jarige La Rouge JT (Ducati van Schuttershof). Het podium werd verder aangevuld met Nederlandse fokproducten. Zo kwam de door P.J.G. Tacken gefokte Jakarta (Zirocco Blue) op twee te staan met Thomas Ryan gevolgd door Minerva M (Falaise de Muze) uit de stallen van J.C. Mailly onder Conan Wright. 

Steven Veldhuis bracht zijn Laconique Dn, een 8-jarige dochter van Zirocco Blue naar de vierde plek. 

Elize Van de Mheen stuurt Q Verdi naar 1m35 winst

Wat eerder was het Elize Van de Mheen die voor een Nederlandse overwinning zorgde in het zadel van Q Verdi (Verdi TN). Het brons was voor Marriet Smit-Hoekstra en de 8-jarige hengst For Chacco TN (For Pleasure). Veldhuis liet zich hier ook opvallen en werd met de KWPN merrie Inverness (Ultimo) vijfde.