Guery rekende in deze Longines Ranking proef op de 12-jarige Great Britain V. De sBs zoon van Nabab de Reve liet het hout onaangeroerd en leverde de derde plaats op. Uiteindelijk verdrong hij zijn Belgische collega Abdel Saïd in het zadel van Etincelle d'Ellipse (Apache d'Adriers) naar de vierde plaats.

Op de openingsdag was er een intense strijd om de bovenste plaatsen, waarbij lokale held Nicola Pohl aan boord van Arlo de Blondel (Tlaloc M) voor de thuisoverwinning zorgde en haar naam als frequente LGCT-snelheidsklassewinnaar bevestigde. Een in vorm zijnde Pius Schwizer moest genoegen nemen met de tweede plaats op de door W. Sijbers gefokte Zangersheide ruin Chelsea Z (Chellano Alpha Z) met meer dan een seconde verschil. 

Een stralende Nicola Pohl kon niet anders dan glimlachen om haar succes op dag één in Riesenbeck, vergelijkbaar met twee etappes geleden tijdens de Longines Global Champions Tour van Stockholm. Ze zei: “Ik ben superblij met deze overwinning in deze geweldige arena en ik kon niet blijer zijn om mijn weekend zo te beginnen.”

Jeroen Dubbeldam derde in Grote Prijs kwalificatie

Jeroen Dubbeldam was in de CSI2* 1m40 Grote Prijs kwalificatie goed voor de derde plaats in het zadel van de Chacco-Blue nakomeling Clemens 72. De door Fr. Kommers gefokte KWPN'er Jumper d'Oase (Isabel Coxe) viel met Isabel Coxe binnen de prijzen dankzij een foutloze rit.