Het besluit werd genomen door het FEI-bestuur tijdens zijn maandelijkse teleconferentie op 22 maart. Het is de eerste keer dat de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de FEI in Zuid-Afrika zal worden gehouden. Het evenement is slechts één keer eerder op het Afrikaanse continent gehouden, in 2002 in Rabat, de hoofdstad van Marokko.

"We zijn verheugd dat we dit jaar naar Afrika gaan voor de Algemene Vergadering," zei Sabrina Ibáñez, secretaris-generaal van de FEI. "De Zuid-Afrikaanse hippische federatie had ons genereus uitgenodigd in 2020, maar het evenement moest twee keer worden afgelast vanwege de Covid-19 pandemie. Afrika is een dynamisch continent met een enorm potentieel voor de ontwikkeling van de paardensport. Landen in de regio zijn betrokken geweest bij veel FEI-solidariteitsprojecten en een bijeenkomst in Zuid-Afrika zal onze gemeenschap een fantastische gelegenheid bieden om meer te weten te komen over hun vooruitgang in de loop der jaren. De hybride opzet van online en face-to-face Algemene Vergadering die we vorig jaar in Antwerpen hebben gebruikt, maakte een brede deelname mogelijk, vooral voor die nationale federaties die geen vertegenwoordiger konden sturen. Het was een succesvolle formule, die we dit jaar opnieuw zullen gebruiken. Ik weet dat Zuid-Afrika een uitstekende gastheer zal zijn en we kijken ernaar uit om de wereldruiterspelfamilie in november in Kaapstad te zien".

"We zijn zeer verheugd om gastheer te zijn van de FEI Algemene Vergadering en om de prestaties van ons land en ons continent onder de aandacht te brengen," zegt professor Ian Sanne, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse hippische federatie. "Na geduldig op deze gelegenheid te hebben gewacht, zijn wij vastbesloten de best mogelijke achtergrond te bieden voor de belangrijke besluiten die zullen worden genomen. Kaapstad is een bruisende stad. We zijn al hard aan het werk en bereiden ons enthousiast voor op een week van hard werken en een onvergetelijk feest in Afrikaanse stijl".

Bron: Grand Prix info