Nummer twee van het NK Young Riders, Tessa Kole: “Ik ben negentien jaar en ben één van de stalruiters bij Hexagon in Zeeland. Ik kom sinds mijn twaalfde bij Hexagon om te lessen en te helpen, toen ik 16 was ben ik er gaan werken. Wat ideaal is, want ik woon slechts tien minuten van de stal vandaan. Na mijn school ben ik meteen full time in de paarden gegaan. Ik kreeg de kans en die wilde ik aannemen. De paarden vragen veel tijd, maar daarnaast vind ik het ook leuk om met vrienden uit eten te gaan."

"Ik ben nog nooit op het CHIO Rotterdam geweest, zelfs niet als toeschouwer en nu mag ik er meteen rijden. Heftig, ik heb er veel over gehoord en heb er veel zin in. Ik ga niet echt iets speciaals doen in de voorbereiding. Mijn paard Hexagon’s King Robert loopt fijn en ik probeer hem te houden zoals hij nu is."

"King Robert is een ruin van negen jaar en meet 1.72m. Ik rijd hem zolang ik bij Hexagon werk, al drie jaar. Hij heeft een bijzonder karakter. Hij is lief en vindt aandacht heel leuk, maar hij moet je wel eerst vertrouwen. Als het zover is, doet hij alles voor je. Op het NK in Ermelo heb ik gemerkt dat hij applaus heel leuk vindt."

"Zowel Thamar Zweistra als Leunus van Lieren helpen me en natuurlijk zijn zij er in Rotterdam bij. Net als mijn moeder die graag mee gaat. Voor nu is mijn doel zo goed mogelijk Grand Prix rijden en daarna zien we wel verder.”Bron: Persbericht